Manavgat Haberleri: Voleybolun ustaları geleceğin sultanlarını yetiştiriyor

Voleybolun ustaları geleceğin sultanlarını yetiştiriyor

Ömer KARÇA/MANAVGAT, (DHA)- Voleybol yurt içi ve yurt dışında birçok kulübün hem formasını giyerek hem de antrenörlüklerini yaparak şampiyonluklar yaşayan Mehmet Şahin ve Erkan Toğan, Manavgat’ta kurdukları voleybol kulübü ile geleceğin sultanlarını yetiştiriyor.
Türkiye’de birçok kulüpte 23 yıl aktif olarak voleybol oynayan ve antrenörlük yapan, eski milli takım oyuncularından Mehmet Şahin ile Sönmez Filament, Arçelik Voleybol Takımlarında oynayan, Avusturya Milli Takımı yardımcı antrenörlüğü, Fenerbahçe Voleybol Erkek Takımı, Avusturya Sokol Kadın Voleybol Takımı antrenörlüğünü de üstlenen Erkan Toğan, Manavgat’ta kurdukları voleybol kulübü ile geleceğin sultanlarını yetiştirmek için kolları sıvadı. Manavgat Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Süleyman Karakaya’nın ricası ile Manavgatlı gençleri yetiştirmek üzere Manavgat Gençlik ve Spor Kulübü’nü devralarak Net Spor Kulübü’nü oluşturan Şahin ve Toğan, 6-18 yaş arası Manavgatlı kızlara voleybol eğitimi vermeye başladı.
23 yıl aktif voleybol kariyerinde birçok Efeler Ligi takımında şampiyonluk kariyeri olan, oynamayı bıraktıktan sonra da antrenörlük hayatında birinci lig takımlarını Efeler Ligi’ne çıkaran tecrübeli antrenör Mehmet Şahin, “Efeler Ligi gerekse birinci lig erkek takımlarında fazlasıyla görev yapmış bulunmaktayım. Ama bu sezon için yeni bir yapılanmaya gittik. Manavgatımızın kendi evlatlarıyla hem profesyonel anlamda yetiştirmeyi, karşılığında da Manavgat’a hizmet etmeyi hedeflediğimiz bir kulüp yapılanması içerisinde girdik” dedi.
Amaçlarının sadece profesyonel oyuncu yetiştirmek olmadığını anlatan Şahin, “Onları profesyonelliğe hazırlamak, profesyonel olamayacak oyuncuları da spor adamı olmaları için elimizden gelen her şeyi çabayı göstererek hazırlamaya çalışıyoruz” diye konuştu.
2-3 yıl sonra liglerde boy gösterecek bir takıma sahip olacaklarının altını çizen Şahin, “Son derece iyi şeyler çıkartacağımızı düşünüyorum. Burada geleceğin sultanlarını da aramızda yetiştirerek göndermek de bize haz verecektir. Bunun yanı sıra sadece beden eğitimi, spor adamlığından kastım aktif sporculukta değil bu sultanlar liginde de olabilir, bir alt kategoride de olabilir ama her şeyden önce düzgün birey yetiştirmekte çok büyük çaba göstereceğiz” dedi.
Voleybol kariyerinin kendisine güzel bir hayat bahşettiğini ve artık borcunu ödemek istediğini dile getiren Erkan Toğan, “Burada bir şeyler yapmak istiyordum, Mehmet hocamla bir araya geldik. Biliyorsunuz o da profesyonel voleybol antrenörü. İkimiz de voleybola bir şeyler vermek istiyoruz. Bulunduğumuz yerde Manavgat’ta bunu gerçekleştirmek istiyoruz. Benim biraz zorlamamla Mehmet hocayı ikna ettik. Sağ olsun İlçe Müdürümüz Süleyman Bey yardımcı oldu. Onun da teşvik ve desteğiyle böyle bir şeye başladık” diye konuştu.
İlk amaçlarının voleybolu öğretmek olduğunu anlatan Toğan, “Buradaki çocuklara biz voleybolu öğretmek istiyoruz ama bizim amacımız buradan voleybolcu çıkartmak, yani voleybolcu yetiştirmek. Milli takımlara, profesyonel takımlara oyuncu yetiştirmek onlara kariyer planlaması yapmak. Biz bunu tabii ki belli bir yere kadar yapacağız. Belli bir yerden sonra başarırlarsa devam edecekler. 1’inci Lig’e kadar yükselme şansları var” dedi.
ÖĞRENCİLER DE VELİLER DE MUTLU
Şahin ve Toğan gibi iki usta voleybol antrenörünün çocuklarına voleybolu öğrettikleri için mutlu olduklarını dile getiren velilerden Mehmet Şen, “Bizim için çok müthiş bir duygu, çocuklar için kariyerli, kendilerini ispat etmiş hocalarla aynı çatı altında bulunmak bile gurur verici. Bunun onlar için ekstra bir motivasyon sağlayacağından kuşkumuz yok. Onları ayrıca teşvik ediyor bu ve hatta benim kızım antrenmana giderken eskiden 5 dakika kala giderdi şimdi 10-15 dakika önce antrenmana yetişmeye çalışıyor. Manavgat’a böyle iki değerli, Mehmet ve Erkan hoca gibi değerli hocaların çocuklarımızı eğitecek olması tek kelime ile müthiş. Bu konuda emeği olan Süleyman hoca ve desteği olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Diğer bir veli Sedef Türker, “Bu kulüpte iki tane kızım voleybol oynamakta. Antalya’nın en güzel ilçelerinden biri olan Manavgat’ta şu anda kendimizi o kadar şanslı hissediyoruz ki Erkan ve Mehmet hocalarımızın olduğu gibi çok değerli hocalarımızın olduğu bir kulüpte oynamaktayız. Bu bizim için çok büyük bir şans, bu şansı da çok iyi bir şekilde değerlendireceğiz. Çünkü çocuklarımız bu hocalarla en güzel eğitimi alıp çok iyi yerlere gelecekler, ilerleyen zamanlarda bunun meyvesini alacağız” dedi.
()

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Şampiyonlara çiçekli karşılama

Miniklerden çevreyi kirletmeyin mesajı

Kumluca Haberleri: Miniklerden ‘çevreyi kirletmeyin’ mesajı