Manavgat’ta alkışlar ‘İki Yakanın Hikayesi’ne

Antalya Manavgat Belediyesi Manavgat Kent Tiyatrosu’nun sahnelediği, “İki Yakanın Hikayesi” adlı oyun, ilk kez tiyatro severlerle buluştu. Kosta Kortidis’in yazıp yönettiği tiyatro oyununun Dünya Prömiyerine Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, eşi Hatice Sözen, kızı İrem Sözen, CHP Manavgat İlçe Başkanı Aliye Coşar, MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, oda başkanları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve Manavgat halkı büyük ilgi gösterdi.

ÜNLÜ SANATÇILAR KATILDI

Ünlü yazar ve yönetmen Kosta Kortidis ve Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in davetlisi olarak Manavgat’a gelen Yaprak Dökümü dizisinden tanıdığımız Bennu Yıldırımlar ve Dudaktan Kalbe dizisiyle ünlenen Burak Hakkı, Direklerarası Seyirci Ödülleri Jürisi Başkanı Ömer Şahinbaş, Uluslararası Tiyatro Dergisi Ödülleri Heyetinden gazeteci Melek Kentmen, Gülay Oktar ve Pınar Çekirge, Teatro Rudius Genel Müdürü Akın Kaplan da katılımlarıyla tiyatro gecesine renk kattı. Gecede oyun öncesinde verilen kokteylde kent protokolü ve ünlü sanatçılar bir araya geldi.

BAŞKAN SÖZEN’E “SANATA KATKI JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ

Prömiyer gecesinde oyun öncesinde Direklararası Seyirci Ödülleri de sahiplerini buldu. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, sanata ve tiyatroya yaptığı katkılardan dolayı Direklararası Jüri Özel Ödülü’ne layık görülerek ödülünü jüri Başkanı Ömer Şahinbaş’ın elinden aldı. Ömer Şahinbaş, “inşallah Belediye Başkanımızı daha büyük proje ve çalışmalarda görmek istiyoruz. Sanata yaptığı katkılar için teşekkür ediyoruz” dedi.  Başkan Şükrü Sözen teşekkür ederek, “Ben de bu gurur verici ödülü içerdeki sanatçı arkadaşlarım adına ve sanatın, sanatçının ne anlama geldiğini bilen siz değerli sanatçı dostu Manavgatlı hemşehrilerim adına alıyorum” dedi.  

KENT TARİHİNİ ANLATIYOR

Daha sonra İki Yakanın Hikayesi adlı oyun hep birlikte izlendi. Tarihi Manavgat köprüsünün yapılışı sırasında yaşanan bir aşk hikayesini, komedi ve dram unsurlarıyla anlatan oyun Manavgat halkının büyük beğenisini topladı. Manavgat Belediyesi bünyesinde kentte bir ilk olarak hayata geçirilen Manavgat Belediyesi Kent Tiyatrosu (MAKET)’in 19 oyuncusu bütün yeteneklerini sergiledi. Aralarında avukat, bankacı, ev hanımı, öğretmen, mimar, turizmci, grafik tasarımcı, halkla ilişkiler uzmanı, memur ve lise öğrencisi gibi amatör tiyatrocuların bulunduğu ekip, başarılarıyla göz doldurdu.

BAŞKAN SÖZEN’İN DUYGULU ANLARI

Oyun sonunda ünlü yazar ve yönetmen Kosta Kortidis’in davetiyle sahneye çıkan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, tüm oyuncuları tebrik etti. Konuşmasında gözleri dolup duygulanan Başkan Sözen, “Sizler bizler kentimize aşık insanlarız. Manavgat’ı çok seviyoruz. Yıllardır Manavgat’ı anlatmaya çalışırım. Bu kadar güzel hiç anlatamadım. Tüm oyuncularımızla, sizlerle gurur duyuyorum. Sanatın ve sanatçının ne anlama geldiğini, bu ülkenin geleceğinin aydınlık yüzlerde olduğunu bilen halkımızla gurur duyuyorum. Birincisi Dünyanın en güzel kentinin bu kadar güzel anlatıldığına arkadaşlarım vesilesiyle şahit olmak, ikincisi köprünün kentin iki yakasını birleştirerek il olmanın adını koyduk diyerek mutluluğumu ifade etmek istiyorum” dedi.    

 

 

 

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Uncalı ATASEM’de “Bir Tutam Mutluluk” sergisi

ANSİAD 33 yaşında