Manavgat’ta Türkan Sözen Kreş ve Gündüz Bakımevi törenle açıldı

Manavgat'ta Türkan Sözen Kreş ve Gündüz Bakımevi törenle açıldı

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in annesi, merhum eski Belediye Başkanı İbrahim Sözen’in eşi Türkan Sözen tarafından Manavgat Belediyesi’nin kontrolörlüğünde yaptırılan kreş ve gündüz bakımevi, yoğun bir katılımla açıldı. 
 
OKUL ÖNCESİ EĞİTİME KATKI 
Çocukların okul öncesi eğitimine katkıda bulunmak ve annelerin sosyal hayata katılmalarına imkan sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdüren Manavgat Belediyesi, Türkan Sözen Kreş ve Gündüz Bakımevi projesiyle toplam 5’inci kreşini hayata geçirdi. Kurdele kesiminin ardından Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Türkan Sözen ve Sözen ailesi üyeleri vatandaşlarla birlikte kreşi gezdi. Gezi esnasında Türkan Sözen çocuklar tarafından büyük bir sevgi gördü. Kent halkının yoğun ilgi gösterdiği kreş, vatandaşlardan tam not aldı. Açılışta Manavgat Belediyesi Çocuk Korosu ve Halk Oyunları Topluluğu tarafından gösteriler sergilendi. 
 
ANNEYE PLAKET TAKDİMİ 
Açılışta Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen tarafından annesi hayırsever Türkan Sözen’e çiçek ve plaket takdim edildi. Çiçek takdimi esnasında konuşan Başkan Şükrü Sözen, “Bir gururu daha yaşıyorum. Bana hayatımın en büyük gururunu sizler yaşattınız. 15 yıl sizlere hizmet etme fırsatı yaşamımın en büyük gururuydu. Şimdi bir o kadar özel çünkü herkese nasip olmaz. Belediye Başkanı olarak annesine böyle bir yatırımdan dolayı çiçek ve plaket hediye eden bir evlat olarak da gurur duyuyorum, Allah’ım herkese nasip etsin” ifadelerini kullandı. 
 
400 ÖĞRENCİYE HİZMET VERECEK 
Hayırsever Türkan Sözen tarafından Kavaklı Mahallesi 1063 Ada 1 Parsel’de 1950 metrekare inşaat alanına yaptırılan proje, 400 öğrenciye hizmet verecek. Proje bodrum katta beş sınıf, zemin katta bir sınıf, birinci ve ikinci katlarda altışar sınıf ve çatı katında iki sınıf olmak üzere toplam 20 sınıf olarak tasarlandı. Binada öğrenciler için uyku odaları, geniş bir yemekhane, mutfak, faaliyet alanı, idari alanlar ve lavabolar bulunuyor. Ayrıca bahçe oyun grubu ve park ile 120 metrekare faaliyet alanı yer alıyor. Çocukların fiziksel ve sosyal gelişimleri için her türlü imkânın sağlandığı ve profesyonel meslek elemanlarınca detaylı programların yürütüleceği kreş çok amaçlı olarak tasarlandı. Türkan Sözen Kreş ve Gündüz Bakımevi çocukların nitelikli eğitim alabileceği ve kaliteli zaman geçireceği bir merkez olarak Manavgat’a kazandırıldı. 

Açılışa; Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Hayırsever Türkan Sözen, CHP Manavgat İlçe Başkanı Oykun Başar, CHP Manavgat Belediye Başkan Adayı Niyazi Nefi Kara, Başkan Şükrü Sözen’in eşi Hatice Sözen ve çocukları, Sözen ailesi üyeleri, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, oda başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar, öğrenci velileri ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Gazipaşa’da “Tropik Meyvelerde Hastalık ve Zararlılar” semineri düzenlendi

Antalyaspor Beşiktaş'la 56'ıncı randevuya çıkıyor

Antalyaspor Beşiktaş’la 56’ıncı randevuya çıkıyor