MARMARİS BAY RESORT ‘DENİZ DİBİ FARKINDALIK MÜZESİ’ AÇTI

Küresel deniz kirliliğinin tehlikeli boyutlara ulaşması, çevre bilincinin yaygınlaşması için de büyük bir başlangıç olan bu farkındalık hareketi ile ilgili açıklama yapan Marmaris Bay Resort Genel Müdürü Murat Kodan proje ile ilgili olarak şunları paylaştı. “Önce “sürdürülebilirlik projemiz için etkili, farkındalık yaratacak bir konu belirlememiz gerekiyordu; biz de bunun için bir komisyon kurduk’’ dedi. Neler yapılabilirdi? Pek çok fikir paylaşıldı ve finalinde, deniz kenarında yer alan bir konaklama tesisi olduğumuz için “sualtı kirliliğine dikkat çekme” fikri kabul gördü.

Bu fikir doğada çözülmesi kısa sürede mümkün olmayan, çözüldükçe de deniz besinlerine “mikro plastik” geçmesine neden olarak daha büyük sorunlara neden olan plastik atıklara dikkat çekmek şeklinde geliştirildi. Böylece bu atıkları sergileyecek bir alan yaratarak, adına da “Deniz Dibi Kirliliği Farkındalık Müzesi” diyerek yola çıkmış olduk.” Marmaris Bay Resort ekibi müze alanının hazırlanmasında sıfır atık, tekrar kullanım ana fikri ile depolarında bulunan tüm malzemeleri değerlendirerek ek maliyet yaratmadan projeyi hayata geçirdiler.

Bölgede yapılan dalışlarda deniz dibinden çıkarılan her türlü atık çıkarıldığı hali ile sergi alanında yer alıyor. Bu farkındalık projesi, yüzeyden göremediğimiz kirliliğin gözler önüne sergilenmesi ile bize gezegenimizin dörtte üçünü kaplayan bu maviliğe sahip çıkmamızı ve içinde barındırdığı canlıların yardım çığlıklarını duymamıza yardımcı olmayı amaçlıyor. Sürdürülebilirlik için tesis olarak alınabilecek tüm önlemleri aldık. Geleceğe temiz ve korunmuş bir çevre bırakmak hepimizin görevidir” diye konuştu.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

TATİL SEVERLERE AKIL ALMAZ FIRSATLAR

ANTALYADA RUS ŞİRKET REKORU

Antalya Haberleri: ANTALYA’DA RUS ŞİRKET REKORU