Maviden beyaza ultra maraton

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Antalya’da ikinci kez gerçekleştirilecek Konyaaltı Belediyesi Antalya Ultra Maratonu hakkında düzenlenen basın toplantısında konuştu. Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi’ndeki toplantıda, 24-25 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek koşunun detaylarını paylaşan Başkan Esen, sporcuların 5- 12-31-57 ve 85 kilometre olmak üzere 5 farklı parkurda ter dökeceğini kaydetti. Geçtiğimiz yıl düzenledikleri maratonu geliştirmek anlamında bazı düzenlemeler yaptıklarını ifade eden Esen, bu yıl gerçekleşecek yarışlara birçok ultra maratonda olmayan 85 kilometrelik bir parkur eklediklerini söyledi.

35 ÜLKEDEN 1500 SPORCU

Geçen sene ilkini düzenledikleri yarışa 17 ülkeden bin civarında sporcunun katıldığını hatırlatan Başkan Esen, ‘’Bu sene ise 35 ülkeden 1500 sporcunun katıldığı bir etkinlikte bir arada olacağız’’ dedi. 31, 57 ve 85 kilometrelik yarışların cumartesi sabahı başlayacağını vurgulayan Esen, 5 ve 12 kilometrelik yarışların ise pazar günü yapılacağını söyledi. Maratona katılacak sporcuların yüzde 45’inin yabancı olduğunu ifade eden Başkan Esen, yarışmanın bu haliyle Türkiye’de düzenlenen en büyük üçüncü maraton haline geleceğini aktardı.

AMACIMIZ TURİZME KATKI

Bu tip etkinliklerle Antalya turizmine katkı sağlamak istediklerini söyleyen Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, ‘’Görüyoruz ki doğru bir yola girmişiz. Gittikçe yurtdışında daha fazla duyulan, daha fazla ilgi gören bir yarışma haline geldi. İnanıyoruz ki önümüzdeki senelerde daha çok yoğun katılımla yapılan, daha çok ülkenin iştirak ettiği, ülkemizin, Antalya’nın ve Konyaaltı’nın daha çok anıldığı, tanındığı bir yarışma haline gelecek. Dolayısıyla da ülkemizin, Antalya’mızın ve Konyaaltı’mızın tanıtımına yaptığı katkı da çok fazla olacak’’ dedi. Antalya’nın, bir günde dört mevsimin bir arada yaşandığı cennet bir coğrafya olduğunu söyleyen Esen, ‘’Dünya bunu ne kadar tanıyor bunu bilmiyoruz. Antalya Ultra Maraton’un teması da aslında Antalya’nın bu yönünü bütün dünyaya duyurmak’’ diye konuştu.

HALK HAYVANLARIYLA KOŞABİLECEK

Yarışmaların en önemli noktalarından bir tanesinin de sadece sporcuların değil, aynı zamanda halkın, çocukların ve hatta hayvanların da katılabildiği bir organizasyon olması olduğunu ifade eden Başkan Esen şöyle konuştu: ‘’İnsanlar o gün hayvanlarıyla beraber de koşu yapabilecekleri ‘Pati Run’ adını verdiğimiz bir etkinliğe de katılabilecekler. Aynı zamanda çocukların da koşabileceği küçük mesafeli parkurlar da olacak. Dolayısıyla sadece sportif bir mücadele ya da yarış değil, çok yönü olan, yerel halkın da katılım sağlayabileceği benzersiz bir deneyim sunan bir sosyal faaliyet olacak’’ dedi.

KATILIMIN ARTMASI MEMNUN ETTİ

Yarış Direktörü Ali Cem Aktaş ise, dünyada maviden başlayıp beyaza gidebilen çok az parkurun olduğunu belirterek, yeni eklenen parkurlarla çok daha iyi bir Ultra Maraton yaşanacağını belirtti. Sporcu sayısı ve katılımcı ülkelerin artışından memnun olduklarını ifade eden Aktaş, desteklerinden dolayı Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’e teşekkür etti.

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

‘Çevreci Komşu Kart’la 2 milyon 20 bin lira kazandılar

Antalya’da hayat durdu!