Merve İpek Öztürk Kimdir?

Yeni Bir Ben kitabı, Seni Beklerken isimli kitapların sahibi olan aynı zamanda Mio Desing isimli tasarımları olan Merve İpek Öztürk kimdir, kaç yaşındadır, kariyeri, hangi okuldan mezundur ve kitabı nelerdir gibi hakkında merak ettiklerinizi yazımızda bulabilirsiniz

Merve İpek Öztürk Halkla İlişkiler bölümünü bitirmiş kurumsal mağazalarda çalışmış, sonrasın babasının yanında uzun zamanlar ihracat sorumlusu olarak çalışmıştır. Sonrasında zorlu bir hamilelik süreci geçirdiği için işinden ayrılmış. Ve kendisi gibi zorlu bu süreci geçirenlerle bir araya gelmek için bebeği dünyaya geldikten sonra bir blog açmıştır. Blogu çok kısa zaman içinde çok fazla takip edilmiştir. Ardından 3 tane kitap yazmıştır. Ve e- ticaret de yapmaktadır. Mio Design isimli sitesi vardır. Unisex çocuk kıyafetleri tasarlamaktadır ve tasarımları çok beğenilmektedir.

Merve İpek Öztürk 1980 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. 2020 itibari ile 30 yaşındadır.

Merve İpek Öztürk Bilgi Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünden mezunudur. Bölümü onur belgesi alarak bitirmiştir. Uzun yıllar mesleği olan Halkla İlişkilerle uğraşmıştır.

Merve İpek Öztürk Lise eğitiminin tembellikle geçtiğini ve sonradan açılıp kendisine gelerek çok iyi bir derece ile mezun olduğunu söylüyor. Daha sonra okulunda da görevli olan Meral Saçkan’ın ajansında görev almıştır. Piyale gibi birçok kurumsal markanın halkla ilişkilerini yapmıştır. Orta ölçekli bir firmaya babası yanına almıştır. Orada ihracat sorumlusu olmuştur. Satışa ve ihracata yöneldiğini söylemiştir. Burada yıllarca ihracat yapmıştır.

Çocuk sahibi olmak için yatarak hamilelik geçirmesi gerekmiştir. Durum bu şekilde olunca yıllarca yaptığı ihracat işini bırakmak zorunda kalmıştır. Doğum yaptıktan sonra doğum yaptığı gibi bir blog açarak hikâyesini orada yazmıştır. Kendisi gibi zor bebek sahibi olmuş ya da olma yolundaki kadınlara eşlik etmek istemiştir. Bloğu bir gecede 9 bin tıklanmıştır. Hikâyesinin hızlı bir şekilde yayıldığını söylemiştir.

Sonrasında ana haberler röportaj yapmak için gelmiştir ve Melina’s Mom olarak bilinmeye başlamıştır. Tüp bebek yapan kadınlara seminerler vermiştir. Sosyal sorumluluk projelerinde yer almıştır. Ve yazmaya devam etmiştir. Şimdilerde 3 tane kitabı vardır. Bu kitaplardan birisi çocuk kitabıdır.

Merve İpek Öztürk hamilelik döneminde yatarken çok sıkıldığını ve tüp bebek yöntemi ile ilgili araştırmalar yaptığını söylüyor. Tüp bebek yöntemi ile hamile kalmış kişilere ulaşmak istemiş ulaşamamış ve umutsuzluğa kapılmıştır.

Mutlu sona ulaşınca insanlarla pozitif hikâyesini saklamamaya karar vererek bloğunu açmıştır. Bloğu bir gecede 9 bin tıklanma almıştır. Birçok kadına moral olmuştur. Bloğunun değer ve sevgi gördüğünü söylüyor. Sadece insanlara destek ve moral vermek için açtığını ve ticari hiçbir kaygısının olmadığını söylüyor. Ancak bunun dışında çocuğumu büyütürken kullandığım ve memnun kaldığım ürünlerle ilgili süreçlerimi paylaşırken deneyimlediğimiz şeyleri tanıtmaya başladım. Markalar tarafından keşfedildim ve bunların karşılığında ücretler alıyorum.

Merve İpek Öztürk’ün Yeni Bir Ben kitabı, Seni Beklerken isimli iki kitabı vardır. Seni Beklerken isimli kitabı annelik yolundaki hikâyesini anlatmaktadır. Yeni bir ben isimli kitabı da anne olduktan sonra hayatındaki değişimleri, zorlu süreçlerin katkısını ve kötü yanlarını anlatmıştır bu kitap bir kişisel gelişim öyküsüdür.

Çocukluk arkadaşlarını bu süreçte kaybetmiştir. Arkadaşlarını kaybettiğini, bunu kitabında anlattığını ancak bu kaybın kitap haline gelmesi ile kendine bir kazanç haline geldiğini söylemiştir. Zaman zaman dünya tersine döndü zannetsek de bu noktanın yeni bir hayata adım atmak için çok güzel bir başlangıç olduğunu söylemektedir.

Çocuğu ile paylaşımlar yaptığını ve bunun büyük ilgi gördüğünü söyleyen Merve İpek Öztürk, bir süre sonra çocuğunu bu işten uzak tutmak istediğini dile getirmiştir. Melina’nın kıyafetlerinin ve giyim tarzının çok sevildiğini söylüyor. Orada yola çıkarak bu işi güzel yaptığını düşünmüştür.

Giyim tarzını unisex olarak tercih ettiğini söyleyen Merve İpek Öztürk kız çocuğunda kadın kıyafetlerine karşı olduğunu söylemiştir. Sonrasında kendi kıyafetlerini tasarlamaya karar vermiştir. Tam da hayal ettiği gibi olmuş ve kızına giydirmeyi hayal ettiği şeyleri tasarlamış pembe ve mavilere gitmeden doğal renkler üzerinden devam etmiştir.

Markasını kurmuş ve markası çok sevilmiştir. Ürünler Rusya’ya ihraç edilmiştir. Ürünlerine çok büyük markalar ürünlere ilgi göstermiş ve kendi bünyelerine dahil etmek istemişlerdir. Amerika’da ürünlerini ithal etmek istemiştir.

Markasının çok iyi yerlere geldiğini ve iki sene içinde daha da iyi yerlere geleceğine inandığını söylüyor. Şimdiler online’da olduklarını, ; Buse Terim’in BT Shop markasında, Trendyol’a da çıktık şimdi Hepsiburada’ya da girdiklerini dile getiriyor.

Merve İpek Öztürk Bilgi Üniversitesi’nin kolay bir okul olmadığını söylüyor. Kaliteli ve eğitiminin hakkını veren bir okul olduğunu kadrosunun çok iyi olduğunu söylüyor. Bilgi Üniversitesinden ancak çok çalışılırsa mezun olunabileceğini söylüyor. Hakkını verip çalışarak okuldan mezun olunursa okul bitiminde iş bulma şansının çok yüksek olduğunu söylüyor. Bilgi Üniversitesi’ne girdikten sonra okulu, öğretmenlerini, amfilerdeki ders işlenişini hepsini çok sevdiğini dile getirmiştir. Yeniden okuma şansı olsa gene aynı üniversiteyi tercih edeceğini söylüyor.

Okuduğu üniversitenin yabancı dilini geliştirmesine ve çok alanda ders aldığı için kendini geliştirmesine yardımcı olduğunu söylemiştir. Alt yapısının çok sağlam olduğunu ve bu yüzden Halkla İlişkiler bölümünden mezun olmasına rağmen ihracat yapabildiğini söylemiştir.

Bilgi Üniversitesi’nin ciddi bir alt yapı ile yetiştirdiğini gördüğünü ve bu yüzden kendi mesleğinin dışında ihracat ile uğraşırken de hiç zorlanmadığını ve her işi yapabilecek kapasitede olduğunu söylemiştir.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Nurseli Sarıkaya Kimdir?

Merve Kutlu Kimdir?