MESLEK TARİHİNE GEÇECEK BAŞARI

Konuşmasında Türkiye’nin fahri tanıtım elçileri olan turist rehberlerinin pandemi boyunca bir kuruş dahi destek alamadığını ve acil hibe desteği ihtiyacını aktaran Girgin, TUREB Başkanı Suat Tural’ın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu kurulması talebini komisyona iletti.

Girgin, “Ülkemizin fahri tanıtım elçileri olan turist rehberlerimize pandemi süresince hiçbir desteğin verilmediğini biliyoruz. Ülkemizde 10.000’i aşkın rehber var her yıl 1000’i aşkın rehber buna ekleniyor. Rehberlerimiz pandemide işsiz kaldı. Bir kuruş destek alamadılar. Rehberlerimizin pandemi dönemine yönelik zararlarını karşılayacak bir hibe desteği mutlaka yapılmalıdır” dedi.

Pandemi başından bu yana yaptığı çalışmalar, yazdığı raporlar ve yaptığı görüşmeler ile turist rehberlerinin pandemi döneminde çektikleri maddi zorluklara son vermek için çağrıda bulunan TUREB Başkanı Suat Tural’ın sözlerine destek veren CHP Muğla Milletvekili, “Rehberlerimiz Barolar Birliği bünyesinde olduğu gibi TUREB bünyesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu kurulmasını talep ediyorlar. Bu konuda yasal düzenleme mutlaka yapılmalıdır. Bu vesileyle rehberler için rehberlerin sosyal güvence ile çalışmasını sağlayacak yasal düzenlemenin acil olarak hayata geçirilmesi gerekmektedir” diye konuştu.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

TL’nin olağanlaşan değer kaybında bugün: Dolardan bir rekor daha!

UZAKROTA TRAVEL SUMMİT’21’DE TURİZMİN GELECEĞİNİ KONUŞACAK