Metsil Damla Ne İşe Yarar? Metsil Damla Kullananlar

Metsil damla nedir, ne işe yarar, kimler kullanabilir, hangi dozda kullanılmalıdır, fiyatı nedir gibi merak edilen soruları bu yazımızda sizlere cevaplandıracağız. Değerli takipçilerimiz, daha önceki yazılarımızda sizlere bebeklerdeki gaz oluşuyla ilgili genel bir bilgi vermiş ve devamında sizlere Biogaia Damla’dan söz etmiştik (bkz. Biogaia damla). Bu yazımızda ise sizlere bebeklerimizin gaz oluşumdan sonra kullanılması uygun olan bir başka ilaç olan Metsil Damla’dan bahsedeceğim.

Daha önceki yazımızda da anlattığım gibi gaz oluşumu gerek bebekler ve çocuklarda, gerekse yetişkinlerde büyük problemlere yol açmakta, bu da çeşitli sağlık problemleri ve günlük yaşantımızda rahatsız bir durum oluşumunu tetiklemektedir. Gerek aldığımız besinlerin yapısal özellikleri ve gerekse yeme alışkanlıkları gaz oluşumuna neden olmakta, bunu takip eden şişkinlik hissi ve daha ileri safhada oluşabilen hazımsızlık ve gastro özofagial reflüye (bu konuya Gaviscon Şurup başlığı altında değinmiştik) neden olabilmektedir.

Öncelikle bilinmesi gereken bir noktayı sizlere bildirmek isterim. Metsil, yalnızca bebekler için damla formunda olmayıp, çocuklar için Metsil şurup ve yetişkinler için de Metsil çiğneme tableti olarak kullanılır. Bu yazımızda siz değerli okurlarımıza Metsil damla özelinde, Metsil adlı ilacın tüm formları hakkında bilgi vereceğim.

Aynı zamanda karın içi bölgesinde, yani safra kesesi, böbrek, kalın bağırsak gibi öncesinde mide ve bağırsak kanalındaki gaz birikiminin sorun yaratabileceği röntgen ve diğer tetkikler öncesinde oluşan gazın ortadan kaldırılmasında kullanılır.

Metsil damla’nın her mililitresinde 66,6 mg simetikon bulunur. Bu da yaklaşık 27-28 damlaya karşılık gelir.

Metsil gaz damlası tüm yaş gruplarında kullanılabilecek bir ilaçtır. Dikkat edilmesi gereken nokta her yaş grubunda Metsil’in farklı formlarının kullanılacağıdır.

Bu noktalara dikkat edildiği taktirde tüm yaş gruplarında Metsil güvenle kullanılabilir.

Hamilelikte Metsil Damla’yı güvenle kullanabilirsiniz. Ancak metsil kullanırken hamile kalırsanız mutlaka doktorunuzu bilgilendirin.

Emziren annelerde ise Metsil kullanılmasında hiçbir sakınca yoktur.

Metsil damla normal ağız yoluyla kullanılan bir damladır. Şişe iyice çalkalandıktan sonra günde 3 veya 4 damla olarak kullanılabilir. Kaşıkla, damlalıkla veya su ile birlikte ya da bebeğin içeceğinin içerisine konularak verilebilir.

Eğer günde 3 defa kullanılacaksa sabah, öğle ve akşam yemekten yarım saat (30 dakika) sonra, eğer günde 4 (dört) defa kullanılacaksa sabah, öğle ve akşam yemeğinden yarım saat (30 dakika) sonra ve yatmadan 1 saat önce içilmesi gerekmektedir.

Metsil damla böbrek ve karaciğer hastalığı olanlarda her hangi bir farklı doz ayarlaması olmadan kullanılabilir.

Metsil damla kullanırken ellerde, ayaklarda, bileklerde, yüzde, dudaklarda şişme meydana gelirse, ağızda veya boğazda yutma ya da nefes almayı zorlaştıracak bir şişlik meydana gelirse, bu sizin Metsil damla’ya çok kuvvetli alerjiniz olduğunu gösterir. Derhal Metsil damla’yı kullanmayı bırakın ve derhal en yakın hastanenin acil servisine başvurun!Ancak bu yan etkiler son derece nadir görülür.

Yine seyrek olarak görülen yan etkilerden deri döküntülerine neden olabilir. Yine bu durumda da en yakın hastaneye başvurmanızı öneririm.

Bununla birlikte nadir olarak Metsil damla’nın ishal, baş ağrısı, mide bulantısı, kusma, mide ağrısı ve burun akıntısı yaptığı da bildirilmiştir.

Metsil damla çocukların göremeyeceği ve erişemeyeceği yerlerde, orijinal ambalajında, 25 derecenin altında ve ışık görmeyecek şekilde saklanmalıdır. Metsil damla son kullanma tarihine kadar bu şekilde muhafaza edilebilir.

20.02.2021 tarihli güncelleme ile birlikte 1 kutu Metsil damla’nın perakende satış fiyatı: 13,42 TL’dir.

Metsil Damla’nın çeşitli formlarda bir çok muadili (eşdeğeri) vardır. Bunlar;

Farklı formlardaki yakın eşdeğerleri;

Doğumdan sonraki ilk 6 ayda bebeklerinizi mutlaka anne sütü ile besleyiniz. Mümkün olduğu kadar herhangi bir ek gıda vermeyiniz.

Lütfen reçetesiz ilaç kullanmayın. İlaçlarla ilgili her türlü sorunuzu eczacınıza danışabilirsiniz. Yazımızı okuduğunuz için teşekkürler.

Ecz. Mehmet Can Şenel

Daha fazla içerik için bizi Begonya Kadın adlı Instagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Konyaaltı, yeni koristler yetiştirecek

Turizm emekçileri tedirgin