Miray Akovalıgil kimdir?

Aşk Yeniden dizisin de hayat verdiği Şanzimet karakteriyle yıldızı parlayan Miray Akovalıgil geniş bir hayran kitlesine sahip oldu. Aldığı oyunculuk eğitimlerinden sonra ilk projesi olan Şanziment karakteri ile izleyenlerini yeteneğinin etkisi altına almayı başaran güzel oyuncunun hayatı merak konusu oldu.

Miray Akovalıgil kimdir? Kaç yaşında? Burcu ne? Sevgilisi var mı? Takipçileri ve hayranları tarafından merak edilen ve sıkça arama motorlarında da aranan bütün soruların cevaplarını siz değerli okuyucularımız için yazımızda derledik.

Avukatlık kariyeri sırasında birçok oyunculuk okulu ve devlet sanatçısından oyunculuk, yazarlık ve yaratım dersleri aldı. 2016 yılında İstanbul’da Açık Mikrofon gecelerinde stand-up yapmaya başladı. Bunun yanı sıra, “Aşk Yeniden” adlı dizide “Şaziment” karakterini canlandırdı. “İş Görüşmesine Giden Corporate Elis”, “Instagram Güncellemesi Alan Merve”, ve “Meditatif Nuran” en çok izlenen sosyal medya tiplemelerindendir.

2017 yılında Tedx İstanbul etkinliğinde Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde konuşmacılık yaptı. Halen bir yandan avukat olarak çalışmakta olup, diğer yandan ise stand-up performansları ve sosyal medya mecrasındaki özgün üretimleriyle seyircilere ulaşmaya devam etmektedir.

17 Şubat 2015 tarihin de youtube kanalı açan Akovalıgil şuan 25,4B aboneye sahip. İnstagram hesabın da 225B takipçiye sahip olan ünlü oyuncu’nun sevenleri gün geçtikçe artmaya devam ediyor.

Şimdilerde ise stand-up gösterilerine ve Youtube kanalına videolar çekmeye devam eden Akovalıgil aynı zamanda avukatlık yapmaya devam ediyor. Miray gelişmiş mizah yeteneği sayesinde sosyal medya kanallarında da izleyicilerin beğenisini kazanıyor.

Çocukluğundan beri oyuncu olmak hayaliyle tutuşan Miray Demet Akbağ hayranıydı ve onun gibi olmayı istiyordu.

İlginizi çekebileceğini düşündüğümüz Özüm Sabay  hakkında ki tüm detayları ve sıkça sorulan soruları derlediğimiz diğer yazımıza göz attınız mı?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Kaan Altay Köprülü

Emir Elidemir