Son dakika: Meteoroloji ve valilikten İstanbul için peş peşe yağış ve toz taşınımı uyarısı!

Son dakika: Meteoroloji ve valilikten İstanbul için peş peşe yağış ve toz taşınımı uyarısı

Yurt genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nın güney ve doğusu, Batı Karadeniz ile Ankara’nın kuzey ve batısı, Edirne, Kırklareli, Manisa, Kütahya, Eskişehir, Çankırı, Çorum, Kars, Iğdır, Van ve Hakkari çevrelerinin yerel sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre hava sıcaklığı, batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, doğu kesimlerde 3 ila 5 derece artacak. Rüzgar, batı ve güney kesimlerde güneyli, diğer yerlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

ÜLKE GENELİNDE TOZ TAŞINIMI BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarın Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı ve Güneydoğu Anadolu’da, cumartesi günü ise Doğu Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da etkili olması beklenen toz taşınımının pazar sabah saatlerinden itibaren yurdu terk edeceği tahmin ediliyor.

Toz taşınımının Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu’da orta kuvvette, Güneydoğu Anadolu’da kuvvetli, diğer yerlerde hafif, zaman zaman orta kuvvette olacağı tahmin ediliyor.

BİR UYARI DA İSTANBUL VALİLİĞİ’NDEN

İstanbul Valiliği’nden gelen açıklamada ise, ‘Cuma günü İstanbul’da görülmesi beklenen toz taşınımının pazar sabah saatlerinde sona ereceği tahmin ediliyor. Hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşme gibi olumsuzluklara karşı, Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.’ ifadeleri kullanıldı.

YAĞIŞ İÇİN TARİH VERDİ

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen’in hava durumu değerlendirmesi ise şu şekilde:

2024 Nisan ayı Türkiye’nin en sıcak Nisan ayı oldu. Uzun yıllar ortalamasının 4 derece üzerinde gerçekleşti. 2024 Mayıs ayının ilk yarısı ise dalgalı bir seyir izliyor. Ortalamanın altında günler yaşandı. Montları sandığa koyamadık hala. Mayısın 2. yarısı yaza dönük hava olacak.

Bugün perşembe batıda sıcaklık düşüyor, İstanbul bugün 21 derece. Hafta sonu tekrar montları giyecek, 16 dereceye düşecek. Bugün Batı Karadeniz ve Marmara’nın güneyinde önemsiz yağmur var. İstanbul’a yağmur, Marmara ve Ege ile birlikte yarın gelecek. Hafta sonu Anadolu’yu da kapsayacak.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde kuzey ve batısı aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25
İSTANBUL: Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu 21
İzmir: Parçalı, zamanla çok bulutlu 27
Adana: Parçalı ve az bulutlu 30
Antalya: Parçalı ve az bulutlu 24
Samsun: Parçalı ve az bulutlu 19
Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 19
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu 18
Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 26

Yurt genelinde cuma günü için beklenen hava durumunu gösteren harita…

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

2 ilde Mahzen-41 Operasyonları! Bakan Yerlikaya: ‘Ayazlar’ suç örgütü çökertildi

Antalya’da annesinin ve oğlunun olduğu evi yakmak istedi… Polise şoke eden sözler: ‘Şu silahı çek önümden, aldım mı sıkarım’