Murat Alan

Murat Alan

Murat Alan kimdir, ne dedi, haddini bil? Murat Alan sağlıkçılar hakkında konuştu. Peki, Murat Alan sağlıkçılara ne dedi? Murat Alan kim? 2021 yılının ilk aylarında Murat Alan haddinibil twitter ve sosyal medya da da yankı buldu. Murat Alan Sağlık çalışanları, rüşvet şeklinde açıklamaları skandal olarak nitelendirdi ve tepkilere yol açtı.

Gazeteci ve televizyon yorumcusu Murat Alan gazetecilik kariyerine 2006 yılında Akit Gazetesi’nde başladı. Çeşitli görevler edinen Murat Alan ilk etapta Akit İstihbarat Müdürü olarak görev aldı. Murat Alan gazeteclilik kariyeri boyunca kilit noktalarda da yer edinen isimler arasında yer aldı. Özellikle MİT TIRLARI olayları döneminde ilgili fotoğrafları servis ederek FETO terör örgütünün pek çok önde gelen isimlerinin tutklanam sürecini başlatan isim olmuştur. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği disiplin kurulu üyesi olan Murat Alan Yeni Akit Gazetesi Haber Müdürü olarak görevini icra etmektedir.

Murat Alan Ocak 2021 tarihinde katıldığı televizyon programında Sağlık Çalışanları hakkında sarf ettiği sözlerle gündeme geldi. Peki, Murat Alan sağlık çalışanlarına ne dedi? İşte o sözler;

“6 bin liradan aşağı maaş alan hemşire bulunmadığını belirten Murat Alan, sağlıkçıların sürekli ‘özlük hakları’ meselesini ortaya attığını savundu.Sağlıkçıların yaşanılan bu kriz ortamında özlük hakları gibi konuları açmamaları gerektiğini belirten Murat Alan, şöyle konuştu;

“Afrin’e ordumuz gideceği zaman subaylarımızın ‘bizim özlük haklarımızı verin’ demesi gibi. Yahu biz bunu mu konuşuyoruz? TSK’nın oraya nasıl gireceğini mi konuşacağız, yoksa sizin özlük hakları konusunu mu? (…) Bu ne biliyor musunuz? ‘Rüşvetimi ver susayım’ mantığı gibi bir şey.”

Akit Gazetesi Haber Müdürü Murat Alan daha önce de 2019 yılında Cuma Namazı çıkışında bir grup sopalarla saldırmıştı.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Sera Tokdemir

Sera Tokdemir

Asena Hotamış

Asena Hotamış