‘Nazım Hikmet 120 Yaşında’ belgeseli Muratpaşa’da

 Yapımcılığını Nazım Hikmet Sanat Vakfı ve Bir Yudum İnsan Film’in üstlendiği ‘Nazım Hikmet 120 Yaşında’ belgeseli, Antalya’da ilk gösterimini Muratpaşa Belediyesi’nin Türkçenin büyük şairi Nazım Hikmet için düzenleyeceği anma gecesinde yapacak.

 Belgeselin yönetmeni Nebil Özgentürk’ün de katılacağı gecede Nazım Hikmet’i canlandıran oyuncu Şahin Sancak da yer alacak. Gecede İlke Türkdoğan da bestelenmiş Nazım Hikmet şiirlerini seslendirecek. Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek anma programı, 1 Haziran Çarşamba saat 20.30’da başlayacak.

 Antalya’da ilk gösterimini yapacak belgeselin görüntü yönetmenliğini Tufan Kılınç, sanat yönetmenliğini Devrim Ünal üstlenirken, kostüm tasarımını Baran Uğurlu, belgesel filmin genel koordinatörlüğünü Zeynep Erpamir, editörlüğünü Volkan Evcim ve Murat Karakuş, danışmanlığını ise Nuriye Ural Akman ve Melda Davran yaptı. Oyuncu Sancak’ı Nazım Hikmet’e, Türkiye’nin önemli profesyonel makyaj sanatçılarından biri olan Derya Ergün dönüştürdü.

 Kısa versiyonu 3 Haziran 2020’de büyük şairin ölüm yıldönümünde yayınlanan belgeselin Türkiye çekimleri Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı içinde yer alan Nazım Hikmet Anı Odası, Beykoz Kundura Fabrikası, Büyükada, TÜRVAK Sinema Müzesi’nde yapıldı. Çekimleri Moskova’da tamamlanan belgeselin ilk gösterimi, 15 Ocak’ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirdi.
MURATPASA BELEDIYESI, YONETMENLIGINI NEBIL OZGENTURK'UN YAPTIGI 'NAZIM HIKMET 120 YASINDA' BELGESELIYLE TURKCENIN BUYUK SAIRINI, OLUM YILDONUMU YAKLASIRKEN, TURKAN SORAY KULTUR MERKEZI'NDE ANIYOR.(FOTO:ANTALYA-DHA)

 

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
ATSO Başkanı Çetin, İkinci 500e giren sanayicileri kutladı

Antalya Haberleri: ATSO Başkanı Çetin, İkinci 500’e giren sanayicileri kutladı

Serikte Başsavcı Erdoğan göreve başladı

Serik Haberleri: Serik’te Başsavcı Erdoğan göreve başladı