Nefes al ve ver: Çocuklarla Stressiz Bir Aile Tatilinin Sırları

Tatiller, günlük iş ve sorumluluklardan fazlasıyla ihtiyaç duyulan bir kaçıştır. İster güneş ister kum, ister macera peşinde olun, bir aile tatili bağ kurmak, anılar yaratmak ve enerjinizi yeniden toplamak için heyecan verici bir fırsat sunabilir.

Ancak yapılan araştırmalara göre günümüzde insanların yalnızca %44’ü aile tatillerine çıkmaktadır. Neden böyle? Ebeveynler için çocuklarla seyahat etme fikri göz korkutucu görünebilir, özellikle de onların ihtiyaçlarını ve ilgi alanlarını kendi seyahat hedeflerinizle dengelemeye çalışıyorsanız.

Ancak çocuklarla seyahat etmenin zorluklarının sizi engellemesine izin vermeyin!

Doğru planlama ve hazırlık ile aile tatilinizden en iyi şekilde yararlanabilir ve herkesin harika vakit geçirmesini sağlayabilirsiniz. Find Guide ekibi size bunu nasıl yapacağınızı anlatmak için burada.

  1. Çocuklarınızın Yaşını Göz Önünde Bulundurun

Farklı yaşlar farklı zorlukları ve fırsatları beraberinde getirir, bu nedenle çocuklarınızın yeteneklerine ve ilgi alanlarına uygun bir destinasyon ve etkinlikler seçmek çok önemlidir:

  • Bebekler. Bu yaştaki çocuklar taşınabilir. Yolculuk sırasında programlarına sadık kaldığınız sürece büyük olasılıkla seyahati önemsemeyeceklerdir. Bu nedenle, ihtiyaç duydukları zaman uyumalarına, yemelerine, içmelerine ve dinlenmelerine izin verin. Ayrıca, esnemelerine ve hareket etmelerine izin verin

Bebek arabasında 24 saat kalmak onları sadece rahatsız edecektir.

  • Yeni Yürümeye Başlayan Çocuklar. Milenyum kuşağı gezginlerinin yaklaşık %62’si beş yaşından küçük çocuklarını seyahatlerinde yanlarında götürüyor. Bu genç ebeveynlere, yeni yürümeye başlayan çocuklarına çeşitli aktiviteler sunmaları önerilir; oyun alanlarına, havuzlara, plajlara gitmek, etrafta dolaşmak ve yeni yerler keşfetmek gibi. Tüm gün bir otelde veya arabada kalmak küçük çocuklar tarafından pek hoş karşılanmayacaktır.
  • Okul çağındaki çocuklar. Bu yaşta, çocuğunuzu bazı kararlara dahil etmek iyi bir fikirdir. Hangi aktiviteleri yapmak istediklerini sorun ve bunları planlarınıza dahil edin. Bu sadece çocuğunuzu daha mutlu edecektir.
  • Ergenler. Bazı gençler bir aile tatilini sıkıcı bulabilir ve gitmeyi reddedebilir.     Sorun değil, tartışmayın ama bu gezi için kendi planlarını yapmalarını önerin. Bazı aileler ergenlik çağındaki çocuklara günde bir ila iki saat şehri keşfetmek ve kendi başlarına bazı etkinlikler yapmak için bir gün.
  1. Seyahat Hedeflerinizi Belirleyin

Aile tatilinizi planlamaya başlamadan önce, neyi başarmayı umduğunuzu düşünmek için biraz zaman ayırın. Plaj, güneş ve okyanus ile daha sakinleştirici ve geleneksel bir şey mi arıyorsunuz? Aileniz yeni aktiviteler denemek, yeni kültürler keşfetmek, yerel halkı ve yaşam tarzlarını tanımak istiyor mu?

Seyahat hedeflerinizi bilmek, birlikte geçireceğiniz zamanı en iyi şekilde değerlendirmek için doğru destinasyonu ve etkinlikleri seçmenize yardımcı olabilir.

Yine de nereye gideceğinizden emin değilseniz, İspanya, Mısır, Türkiye, BAE (Dubai) ve Yunanistan 2022’de en popüler seyahat destinasyonlarından bazıları olarak kabul ediliyor.

  1. Doğru Konaklama Yerini Seçin

Konaklama seçiminiz aile tatilinizin kaderini belirleyebilir.

Kalacak bir yer ararken ailenizin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurun ve seyahatinizi daha keyifli hale getirecek olanaklar ve hizmetler sunan bir yer seçin. Örneğin, çocuk kulübü, havuzu ve turistik yerlere kolay erişimi olan bir otel, küçük çocuklu aileler için harika bir seçim olabilir.

Yine de tatiliniz için bir ev kiralamayı düşünebilirsiniz. Böylece, daha fazla alana ve dışarıda yemek yemekten tasarruf etmenizi sağlayacak bir mutfağa sahip olacaksınız ancak bu evi kiralamadan önce iyice araştırdığınızdan emin olun.

  1. İhtiyacınız Olan Her Şeyi Bavula Koyun

Bir aile tatili için valiz hazırlamak, özellikle de aklınızda çocuklar varsa, zor olabilir. Süreci kolaylaştırmak için giysi, tuvalet malzemeleri ve ilaçlar gibi temel ihtiyaçlar da dahil olmak üzere ihtiyacınız olan her şeyin bir listesini yapın. Kitap, oyun ve oyuncak gibi çocuklarınızı boş zamanlarında eğlendirecek şeyleri yanınıza almayı unutmayın.

  1. Kişisel Rehber Alın

Kişisel bir rehbere sahip olmak, aile tatilinizden en iyi şekilde yararlanmanın harika bir yolu olabilir. Bir rehber, size bilinmeyen yerler hakkında ipuçları verebilir, yolunuzu bulmanıza yardımcı olabilir ve ailenizdeki herkesin güvenli ve keyifli bir deneyim yaşamasını sağlayabilir.

Kişisel rehberinize önceden yanınızda çocuklarınız olacağını söyleyin, size aile dostu seçenekler sunabilirler. Araba, çocuklar için restoranlar ve aktiviteler, oteller, yolculuğunuzu keyifli hale getirmek için her şey.

İyi bir kişisel rehber bulmak için bugün turistlerin ve rehberlerin buluşmasına yardımcı olan Find Guide gibi çeşitli platformları kullanabilirsiniz. Orada bir rehber bulabilir, onlarla iletişime geçebilir ve seyahatinizin sorunsuz geçmesini sağlamak için rotayı önceden tartışabilirsiniz.

Sorunları Unutun, Keşfe Çıkın

Aile tatilinizi ne kadar iyi planlarsanız planlayın, yine de bir şeylerin ters gidebileceğini unutmamak önemlidir. Ama bu sizi korkutmasın. Bu tümsekleri kabullenin ve seyahatinizi mahvetmelerine izin vermeyin. Onları silkeleyin ve çocuklarınızla birlikte seyahatinizin tadını çıkarmaya devam edin!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Öğrenciler yiyebilirsiniz notuyla bıraktı, depremzede aile yemeye kıyamadı

Öğrenciler ‘yiyebilirsiniz’ notuyla bıraktı, depremzede aile yemeye ‘kıyamadı’

İYİLİĞİN MERKEZİ ANTALYA

İYİLİĞİN MERKEZİ ‘ANTALYA’