Oğuz Kutman Kimdir?

Oğuz Kutman, Los Angeles’da eğlenceli video içerikler üreten Türk youtuber’dır. Oğuz Kutman kimdir? Kaç yaşında? Amerika’da neler yapıyor? İşte detaylar…

Los Angeles’da zaman zaman Anıl Güler ile birlikte videolar çeken Oğuz Kutman, eğlenceli mizacını videolarına da yansıtıyor. Özellikle Türk kültürünü tanıtmak için yaptığı videolar oldukça başarılı. Amerikalı insanlara Türk yemeklerini tattırıyor ve Türkiye hakkında bilgiler veriyor. Oğuz Kutman’ı daha yakından tanımak istiyorsanız yazımızı okumaya devam edin.

01.01.1994 yılında Adana’da doğdum. İlkokuldan tutunda üniversiteye kadar tüm arkadaşlarım beni çok sıcakkanlı, atılgan ve sevecen biri olarak tanımlar sanırım. Hemen hemen tüm aktivitelerde bulunurdum. Liseye kadar baya sporcu bir kimliğim vardı. Voleybol, basketbol… Hatta voleybolda Türk milli takımının altyapısına bile seçilmiştim lise yıllarımda.

Aynı zamanda sinemaya ve tiyatroya her zaman ilgim vardı. Kardeşim ve kuzenlerimle sürekli bir hikaye yaratıp onu oynardık. Bunun yanında yeni diller öğrenmeye çok meraklıydım ki bunu farkeden ailem beni 14 yaşındayken ingiltereye gönderdi. İngilitere’yi o kadar sevdim ki 19 yaşında hazırlık okuduktan sonra bir daha gittim.

Üniversite’de araştırmalarım sonucu Amerika’ya özel bir program ile gittim ve Türkiye’deki üniversitemden mezun olmak üzere geri döndüm. Los Angeles’a gelmeden önce zaten yurt dışında yaşamak gibi bir isteğim vardı.

Almanya, Prag, Avusturya, Küba gibi ülkeleride gezip onlarıda göz önünde bulundurdum ama en son Film sektörününde etkisiyle Los Angeles’ı seçtim. Üniversite hayatım boyunca dizi, film ve reklamlarda kısa rollerde oynadım. Türkiye’de mezun olduktan sonra Los Angeles şehrine yerleştim ve şu an burada yaşıyorum.

Hangi dilleri biliyorsunuz?

İngilizce ve Türkçe biliyorum. “Dil öğrenmeyi çok seviyorum ve hemen hemen her dilde insanlarla tanışabilirim. Ama ispanyolca ve fransızca öğrenmeye devam ediyorum.” diye de ekliyor.

Oğuz Kutman’ın Eğitimi

Çağ Üniversitesinden mezun olan Oğuz Kutman, Uluslararası Finans bölümünü bitirdi. Şu an da Los Angeles’ta MBA (Master) yapıyor. Aynı zamanda oyunculuk eğitimi alıyor ve sürekli sinema ve film alanındaki eğitimlerine devam ediyor.

Türkiye’ye dönmeyi düşünüyor musunuz?

Türkiye’ye şu an için dönüş planım yok çünkü Los Angeles’ta şu an her şey yolunda gidiyor ve daha burada yapmak istediğim çok şey var ama en yakın zamanda tatile gelmeyi planlıyorum.

Daha önce dizi, film veya tiyatroda yer aldınız mı?

Oynadığım diziler; Karagül, Yeni Gelin, Urfalıyam Ezelden, Filmler; Saftirikler, Bad Impulse(Los Angeles), Donutphobia(Los Angeles) ve reklam olarak 2015 yeni doblo reklamı. Lise ve Üniversite’de bir kaç tiyatro yazıp oynadık ve Ucla’in film öğrencilerine ufak bir tiyatro yapmıştık.

Youtube kanalı açmaya nasıl karar verdiniz?

Youtube kanalımı 2012’de açtım ve o zamanlar saçma sapan şeyler yüklerdim ama hep silmişim. Zaten ben Youtube’a yüklemesem de hep bir şeyler çekerdim şu an sadece Youtube’a göre editleyip atıyorum. Bugün Youtube olmasa ben yine çekim yapardım sanırım.

En çok hangi videolarınızı seviyorsunuz?

1. Amerikalı insanlara ‘Çok Güzelsiniz’ dediğim bir video. O videoyu yaparken insanların gülümsemelerinden dolayı içim ısınmıştı.

2. si Büşra Pekin ile Los Angeles’ın tehlikeli yerlerine gidip evsizlere yemek dağıttık. O da benim için çok özeldi. İnsanların mutluluğu bizi o kadar güzel hissettirdi ki.

3. Videom Logan Paul’un da olduğu bir sosyal deneyli videoydu. 

Sosyal sorumluluk projeleri yapıyorsunuz. Bu konuda neler söylemek istersiniz?

Bu olay beni çok mutlu ediyor. Yani dil, din, ırk ayrımı gözetmeden elimden geldiğince bir şeyler yapabilmek. Bunu yaparken yaptığım yerlerde ben Oğuz Kutman’ım olarak değil biz Türküz diyerek yapıyoruz. İnsanların azıcıkta olsa mutlu olduğunu görünce ben daha çok mutlu oluyorum.

Oğuz Kutman’ı takip edebileceğiniz sosyal medya hesapları:

Instagram: https://www.instagram.com/oguzkutmann/

Youtube Kanalı: https://www.youtube.com/channel/UCEENcWiQsQ7v637UV9ocKUQ

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Ersin Korkut

Buğra Toplusoy