Oyalı Eller Tekstil ve El Sanatları Atölyesi açıldı

Oyalı Eller Tekstil ve El Sanatları Atölyesi açıldı

ANTİAD ve Oyalı Eller Girişimci Kadınlar Kooperatifi iş birliğiyle tekstil ve el sanatları atölyesi törenle açıldı. Muratpaşa ilçesi Yüksekalan Mahallesi Güllüpınar Caddesi üzerinde 300 metrekarelik bir alanda açılan üretim atölyesinde kadınlara istihdam sağlanması ve aile bütçelerine katkıda bulunması hedefleniyor. Atölyede aynı zamanda yeni katılım sağlayan kadınlara ilk olarak eğitim kursu veriliyor.

 

“KENDİ KAZANDIĞIMIZDAN DA TOPLUMA VERMEMİZ LAZIM”

Törenin açılışında bir konuşma yapan Antalya Valisi Hulusi Şahin, iş insanlarının kadın kooperatifini desteklediğine ilk kez şahit olduğunu ve bu konuda ANTİAD’ı tebrik ettiğini söyledi. Derneğin kısa süre içerisinde çok önemli işlere imza attığını ve paylaşımcı bir duruş sergilediğini ifade eden Şahin, “Sadece para kazanarak büyüyemezsiniz, paylaşarak da büyürsünüz. Bu toplumun fertleriz ve bizleri bu toplum bir yerlere getirdi. O zaman kendi kazandığımızdan da topluma vermemiz lazım. Bu modern ve sağlıklı bir yaklaşım. Paylaştıkça artar, gelişir ve toplumda da iş insanları olarak değeriniz de hızla artıyor” dedi.

 

“KADINLARIMIZ ÜRETECEK, ŞEHRİMİZ KAZANACAK”

ANTİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Köleoğlu, harika bir üretim atölyesi ve sergi tesisi açılışını gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bu açılışın Dünya Kadınlar Günü öncesinde kadınlarımızın istihdamını ve üretimini desteklemek üzere çok önemli ve değerli olduğunu düşünüyorum. Biz iş dünyası olarak her zaman, her ortamda daima kadınlarımızın yanındayız. Bundan sonrada var gücümüzle dernek olarak bu üretime ve istihdama katkı sunmaya gayret edeceğiz. Kadınlarımız üretecek, şehrimiz kazanacak. ANTİAD kadınlarımızın gücüne güç, Antalya’mıza değer katacak” diye konuştu.

 

İLK SİPARİŞLERİ ALMAYA BAŞLADILAR

Oyalı Eller Girişimci Kadınlar Kooperatifi Başkanı Esma Alaybeyoğlu, 2 katlı ve 300 metrekare üretim atölyesinde kadınların ürettiği ürünlerin ilk siparişlerini aldığını söyledi. Burada bir yandan tekstil ürünleri çıkartırken, aynı zamanda da kurslar vereceğiz. Tekstilin her bölümünü yapıyoruz. Burada üretilen ürünler satılınca her kadın eşit bir şekilde para kazanıyor. Başka mağazalarımız da var ancak burası ana merkezimiz oldu. 20’ye yakın iş makinemiz var. Herkese istihdam sağlayabiliriz. İş sahası sağlayabiliriz. Hem öğrenecekler hem öğretecekler hem de para kazanacaklar” diye konuştu.

Törene, Vali Şahin’in yanı sıra AESOB Başkanı Adlıhan Dere, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda iş insanı katıldı.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Alanyaspor - Curaçao Milli Futbol Takımı: 2-2

Alanyaspor – Curaçao Milli Futbol Takımı: 2-2

Büyükşehir'de Çanakkale Zaferi coşkusu

Büyükşehir’de Çanakkale Zaferi coşkusu