Anatolian Sessions, çevresindeki sahili ile Türkiye’nin en güzel noktalarından biri olarak çok çeşitli flora ve faunaya ev sahipliği yapan Olimpos’ta yer alan Qualista Beach’in yeni derleme albümünün kürasyonunu üstlendi.“Stairs to Olympos” adlı 18 parçalık derleme, Hisli Mekan mottosuna sahip Qualista’nın, başı aslan, gövdesi keçi, kuyruğu yılan olan efsanevi mitolojik varlık Chimera’nın evi olduğuna inanılan Olimpos’a atfettiği yepyeni müzik projesi.Antik dünya tanrılarının ünlü evi Olimpos, bir zamanların hakim uygarlığı Likya’nın başkenti olduğu M.Ö. 300 yıllarına kadar uzanan kalıntılarıyla Antalya’da yer alıyor. Böylesine bir gizem ve tarihsel güzellikle çevrelenen bir yerin “müzikal bir sesi” olmalı diye düşünen Qualista, ikinci derlemesindeki ilhamı, dünyada hala görebileceğimiz için şanslı olduğunuz bir yer olan Olimpos’tan alıyor.

Analog Context, Turker, Coxenberg, Meither, Beyhude, Majnoon, Leo Sagrado, Monohøle, Zigan Aldi ve Erhan Yılmaz’dan orijinal müzik çalışmaları içeren “Stairs to Olympos”a ayrıca Namito, T-Puse, Laroz, Solidmind, Kamilo Sanclemente, Jaalex, Audera, Beije, Shrii ve Aidin Tarkian da katkı sunanlar arasında yer aldı.

Proje ile ilgili Qualista tarafından yapılan basın açıklamasında, “Qualista, bu bölgedeki çevresel ve kültürel mirası, bir sosyal sorumluluk olarak ‘Stairs to Olympos’ adı altında bölgenin duygularını anlatan ‘hisli’ müzik ile dünyaya tanıtmayı hedeflemektedir. Hikayemizde bize eşlik eden tüm ‘hisli’ sanatçılara sonsuz teşekkürler” sözlerine yer verildi.

Anatolian Sessions, Qualista’nın geçtiğimiz yıl benzer bir bakış açısıyla hayata geçirdiği ilk derleme albüm projesi “Tales of Patara”nın da küratörlüğünü yapmıştı. Dünyanın dört bir yanından prodüktörlerin yaratıcılıklarını sergilediği proje ile Olimpos’un müzikal sesine aşağıda kulak verebilir, derleme albüme favori dinleme platformunuz üzerinden erişmek için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz. (MIXMAG TURKEY)

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

“İnterneti değil sınır güvenliğimizi koruyun!”