Sakın ölmeyin! Antalya’da mezar yeri 250 bin TL oldu

Büyükşehir Belediyesi’nin 2023 yılı bütçesindeki gelir kalemlerinden biri olan aile mezarlığı satış fiyatları açıklandı. Belediye Meclisi’nde kabul edilen karara göre; Uncalı’dan 12 metrekarelik bir aile kabristanı satın almak isteyenler 125 bin lira, 24 metrekarelik bir mezar yeri sahibi olmak isteyen daha geniş aileler ise 250 bin lira ödeyecek. Kurşunlu Mezarlığı’nda ise 12 metrekarelik mezar yeri fiyatı 60 bin lira, 24 metrekarelik mezar yeri fiyatı 120 bin lira olarak belirlendi.  

ÇEŞME VE DİĞER HİZMETLER

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Mezarlık Şube Müdürlüğü tarafından verilen hizmetlerin bedellerinde de güncelleme yapıldı. 2023 yılından itibaren define tabut isteyenler 1000 TL ödeme yapacak. Cenazenin kabirden çıkarılmasının bedeli de yine 1000 TL olarak belirlendi. Mezara çeşme yaptırmanın bedeli ise 40 bin ile 50 bin lira arasında değişiyor. Cenazelerin yıkanması ve sanduka ile defnedilmesi ise yine ücretsiz olacak.

BACA TEMİZLETMEK 3250 LİRA

Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen itfaiye hizmetlerinin fiyatı da 2023 yılında değişecek. Evde yaşlı veya çocuk kalması ve yangına sebep olabilecek durumlar haricinde itfaiyeyi kapı açmak için çağıranlar 450 TL ödeyecek. Bacak ve yağlı kanal temizliği için Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na başvuranlar yıllık 3 bin 250 TL ödeyecek. Aynı hizmeti 6 ay ödemek isteyenlerin cebinden ise 2 bin 500 lira çıkacak. 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Ali Orhan’ı kaybettik

Sultan teyzeden eğitime bağış