Senfoniden ’23 Nisan Konseri’

Senfoniden 23 Nisan Konseri

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) – ANTALYA Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO), çocuklara özel konserle izleyici karşısına çıktı. Çocuklar, ‘Fonikler Köyü’ adlı eserle keyifli dakikalar yaşadı.

Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu’nda gerçekleşen ’23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel konserde şef Tolga Taviş’in yönettiği orkestra sahne alırken, Efdal Altun da anlatıcı olarak hem çocuk, hem yetişkin izleyicilerin karşısına çıktı.

Konserin birinci bölümünde orkestra ‘Fonikler Köyü’ adlı eseri seslendirdi. Anlatıcı Efdal Altun çocukların bayramını kutladı, 23 Nisan’ın önemini anlattı. Altun, zaman zaman çocuklarla sohbet edip espriler yaptı. Altun, birçok enstrümandan oluşan senfoni orkestralarının özelliklerini de anlattı, çocukları senfoni konserlerini izlemeye davet etti. Bir kız çocuğu da sahneye çıkıp orkestrayı yönetti.

Senfoni müziği ile keyifli dakikalar yaşayan çocuk ve yetişkin izleyiciler, orkestrayı alkış yağmuruna tuttu. Şef Tolga Taviş ile anlatımcı Efdal Altun’a çiçekle teşekkür edildi.

Konserin ikinci bölümünde ise orkestra, şef Tolga Taviş’in ‘Büyülü Orkestra’ adlı eserini alkışlar eşliğinde yorumladı.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Türk Yıldızları 23 Nisanda Antalyada

Türk Yıldızları 23 Nisan’da Antalya’da

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ilk etabı sona erdi

59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ilk etabı sona erdi