Serik Haberleri: Serik’te köpek ve kedilere çip

Serikte köpek ve kedilere çip

 

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)- ANTALYA’nın Serik ilçesinde yönetmelik doğrultusunda kedi ve köpeklere çip takma işlemlerine başlandı.
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu yönetmelik doğrultusunda sahipli kedi ve köpeklere çip takma zorunluluğu getirildi. Bu karar doğrultusunda Serik İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü veteriner ekipleri de kedi ve köpeklere çip takma işlemlerine başladı. Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen işlemlerde çip takma için 13 TL, kedi ve köpek karnesi çıkarma için 12 TL ve kuduz aşısı için de 2,5 TL ücret alındığı belirtildi.
İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Çömezoğlu, çip takma işleminin Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü veteriner hekimleri ve serbest veteriner hekim klinikleri tarafından gerçekleştirileceğini ve artık çip taktırmanın bir zorunluluk olduğunu dile getirerek, çip taktırmayan ve karne çıkarmayanlara belirtilen süreler sonrasında cezai işlem uygulanacağını söyledi.
Köpeğine çip taktırıp aşı yaptıran Serik Avcılar Dernek Başkanı Mustafa Kiremitçioğlu, “Tüm avcı dostlarımızı köpeklerine çip taktırmaya davet ediyoruz. Aynı zamanda Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğümüz köpeklerimize kuduz aşısını da çok uygun bir rakama gerçekleştirmektedir. Cezai bir uygulamaya maruz kalmamaları için tüm köpek sahiplerini ilçe müdürlüğüne bekliyoruz” dedi. 
Öte yandan yönetmelik gereği sahipli köpeklere 31.12.2021, kedilere ise 31.12.2022 tarihine kadar çip takılması zorunluluğu getirildiği kaydedildi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Azad Yılmaz kimdir? Serveti ne kadar? Ne kadar kazanıyor?

Azad Yılmaz kimdir? Serveti ne kadar? Ne kadar kazanıyor?

Selma Çiçekdal kimdir? Sevgilisi var mı?

Selma Çiçekdal kimdir? Sevgilisi var mı?