Serik Haberleri: Serik’te zeytin hasadı başladı

Serikte zeytin hasadı başladı

 

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA) – SERİK İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Çömezoğlu, ilçede yaklaşık 25 bin dönüm alanda üretilen zeytinde hasat dönemi başladığını belirterek, “Bu yıl yaklaşık 5 bin ton zeytinyağı üretimi bekliyoruz” dedi.

Serik’in önemli tarım ürünleri arasında yer alan zeytin üretiminde hasat dönemi başladı. Serik İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Çömezoğlu da Gebiz mahallesindeki sızma zeytinyağı işleme tesislerinde ile zeytin bahçelerinde inceleme yaptı. Çömezoğlu, Gebiz’deki Tarımsal Kalkınma Kooperatifine ait zeytinyağı işleme tesisini de ziyaret etti.

Serik’teki zeytin ve zeytinyağı üretimi hakkında bilgi veren Çömezoğlu, şunları söyledi:

“İlçede yaklaşık 25 bin dönüm zeytin bahçesi ve 750 bini aşkın zeytin ağacı var. Üreticilerimiz, yıllık yaklaşık 27 bin ton zeytin hasadı alabilmekte. Serik genelinde yıllık olarak elde edilen zeytinyağı miktarı ise 4-5 bin ton civarında. Serik genelinde en fazla ekilen zeytin Gemlik zeytini, ikinci sırada ise Ayvalık türü zeytin var. İlçede hasat edilen zeytinler yağlık ve sofralık olarak kullanılıyor.”

Serik’te 4 adet sızma zeytinyağı işleme tesisi bulunduğunu anlatan Çömezoğlu, 3-4 aylık hasat sürecinde üreticinin getireceği zeytini işlemden geçirerek zeytinyağı elde etmek için tesislerde yoğun çalışma olacağını söyledi. Çömezoğlu, “Hasat olgunluğuna ulaşan ürünler zeytinyağı işleme tesisinde soğuk sıkıma tabi tutularak elde edilen nefis taze zeytinyağları yakında sofralarımızda, mutfaklarımızda yerini alacak. Hasat mevsiminin tüm zeytin üreticilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum” diye konuştu.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Eğitimde ahenk dönemi

Antalya Haberleri: Eğitimde ‘ahenk’ dönemi

Kazada hayatını kaybeden doktor için anma töreni

Antalya Haberleri: Kazada hayatını kaybeden doktor için anma töreni