Serik’te Turizm Haftası kutlandı

Serikte Turizm Haftası kutlandı

 

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)- ANTALYA’nın Serik ilçesinde düzenlenen törende Turizm Haftası kutlandı.

Kadriye Mahallesi’ndeki Serik Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen Turizm Haftası kutlamasına Kaymakam Cemal Şahin, kurum müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu, sonrasında folklor gösterisi yapıldı. Okula katkılarından dolayı turizmcilere plaketleri Kaymakam Cemal Şahin tarafından verildi.

Okul Müdürü Süleyman Demir, Türkiye’nin turizm zenginlikleri bakımından dünyanın sayılı merkezlerinden biri olduğunu ve turistlerden ilgi gördüğünü anlattı. Okulun bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığı kararla ‘Uluslararası Okul’ statüsüne alındığını söyleyen Demir, “Okulumuz Antalya’da tek, alanında da Türkiye’de tek okul. Şu an okul bünyemizde 12 ülkeden 19 öğrencimiz okumakta. Bundan sonra da uluslararası düzeyde öğrenci alışverişi yapabileceğimiz gibi okulumuzdan mezun olan öğrenciler uluslararası sertifikaya sahip olacak” dedi.

Aynı anda 4 mevsimin yaşandığı ve kıtalar arası köprü pozisyonundaki Türkiye’nin turizm zenginlikleri bakımından dünyanın sayılı merkezlerinden biri olduğunu belirten Demir, “Ülkemizde her yıl 15-18 Nisan arasında Turizm Haftası kutlanmaktadır. Turizm bir ülkenin can damarlarından biridir” diye konuştu. (DHA)

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Konyaaltı Tekirdağ’ı da rahat geçti

Kemer Belediyesi bir projeye daha imza atıyor