SES Antalya Şube: İnsan onuruna yakışır çalışma ortamı istiyoruz

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Antalya Şubesi Eş Başkanı Şükran İçöz, 10 Ocak 112 Çalışaları Günü nedeniyle şube binasında açıklamalarda bulundu. 112 çalışanlarının en büyük sorunun güvenlik ve şiddet görme riskinin yüksek olduğunu ifade eden İçöz, “112 ekipleri vakaya çıkarken tamamen bir bilinmezliğe gidiyor. Neyle karşılaşacakları belirsiz. Özellikle ateşli silah olayları ve kavgaları içeren vakalarda 112 emekçilerinin öne sürülmesi kolluk kuvvetleri gelmeden vakaya müdahale etmelerinin istenmesi, kolluk kuvvetlerinin olay yerine geldiği zaman 112 ekibiyle koordineli çalışmaması nedeniyle olay yerinde ekipler savunmasız kalmaktadır” dedi.

24 saatlik uzun çalışma süresinin iş kazası ve meslek hastalıkları riskini arttırması ve hasta güvenliğine olumsuz etkisi olduğuna dikkat çeken İçöz, şu ifadeleri kullandı: “Sağlık emekçilerinin sayısal yetersizliği nedeniyle bu durum yöneticilerin de işini kolaylaştırmaktadır. Çalışan sağlığı ve çocuğun üstün yararına yönelik taraf olduğumuz sözleşmeler ve Anayasamızla da korunan çocuğun bakım hakkının ihlal edilememesi için 7/24 ücretsiz kreşler açılmalı ve bakım sorunu olan sağlık emekçilerine kolaylık ve maddi destek sağlanmalıdır. Birçok ilde 112 istasyonlarının yaşam/dinlenme alanları sağlıklı ve güvenli olma noktasından çok uzak bir durumdadır. 112 istasyonlarının başka kurumların kıyı köşelerine sokulmadan kendine özel binaları olmalı, bu binalar deprem, sel baskını ve diğer olağanüstü durumlarda 112 emekçilerinin sağlık ve güvenliklerinin en üst düzeyde korunduğu güvenlikli alanlara kurulmalıdır. Binaların içinde her çalışan için ayrı dinlenme odası, mutfak ve banyo bulunmalı, temizlikleri düzenli yaptırılmalıdır. İstasyon noktaları güvenlik açısından 24 saat kamera sistemiyle takip edilmelidir.

İstasyon alanında vakaya hızlı çıkış- hızlı ulaşım ve de yaz ve kış aylarında ısı düşüş ve yükselişlerine bağlı olarak arka kabinde yer alan ilaçların bozulmasının engellenmesi için ambulansların kapalı otoparkı bulunmalıdır. Hastane acillerinde hastayı teslim edecek muhatap bulunamamakta, tartışmalar yaşanmaktadır. Bu nedenle hasta teslimlerinde görev ve sorumluluklar netleştirilmelidir. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası olarak 112 Çalışanlarının insanca yaşamaya yetecek ücret ve insan onuruna yakışır çalışma ortamı için sadece 10 Ocak’larda değil, kazanım elde edinceye kadar her gün mücadele edeceğimizi kamuoyuna saygı ile duyururuz.”

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

İstifa etti!

Yabancıya konut satışı yasağı getireceklerini açıkladı