Sezin Akbaşoğulları kimdir? Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin Zübeyde Hatun’u kimdir?

Sezin Akbaşoğulları başarısı ve yetenekleri ile ekran başındakileri ve sosyal medya kullanıcılarını kendine hayran bıraktırmaya devam ediyor. TRT 1 ekranlarında Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde hayat verdiği, Zübeyde Hatun karakteriyle çok sevilen Sezin Akbaşoğulları izleyiciden tam not aldı. Başarılı oyunculuğu ile oldukça sevilen Sezin sosyal medyada da trend haline geldi. Başarılı oyuncunun hayranları güzel hakkında sıkı bir araştırmaya giriştiler.

Sezin Akbaşoğulları kimdir? Kaç yaşında? Burcu ne? Sevgilisi var mı? Bu ve bunun gibi merak edilen ve takipçileri tarafından arama motorlarında sıkça aranan bütün soruların cevaplarını sizler için yazımızda derledik. Keyifli okumalar dileriz.

Magazin gündeminde uzun bir dönem konuşulan bu konu hakkında çok detaylı bilgiler bulunmamaktadır. Başarılı oyuncunun hayatında birisi olup olmadığı konusunu siz değerli okurlarımız için araştırdık ancak ne yazık ki kayda değer bilgilere ulaşamadık. Yeni gelişmeler olur olmaz sizinle paylaşabilmemiz için takipte kalmayı unutmayın.

Sosyal medya dünyasının başarılı isimleri arasında ilk sıralarda yer alan başarılı İnstagram içerik üreticisi Sezin, şuan oyunculuk kariyerinde zirve noktalardadır.

Beyaz Gelincik dizisinde hayat verdiği Ceren Aslanbaş karakteri ile ilk çıkışını yakalayan başarılı isim daha sonrasında oyunculuk yetenekleri ve güzelliği ile birçok yapımlar teklif aldı. 2010 yılında yayınlanan Kavşak filmindeki rolüyle Altın Koza’da En İyi Kadın Oyuncu ödülünü layık görüldü. 2014 yılında Ah Neriman adlı dizide başrol oynayan sosyal medya fenomeni oyuncu 2015 yılında ise Racon: Ailem İçin dizisinde Sedef karakterine hayat verdi.

Son olarak TRT 1 ekranlarında yayınlanan Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde Zübeyde Hatun karakterine hayat veren başarılı isim burada göstermiş olduğu oyunculuk yetenekleri ile ekran başındakiler den tam not aldı.

TRT 1 ekranlarında Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde hayat verdiği, Zübeyde Hatun karakteriyle çok sevilen Akbaşoğulları izleyiciden tam not aldı.

 Büyük Selçuklu İmparatorluğu Sultanı Melikşah’ın eşi, Berkyaruk’un annesidir. Babası Çağrı Bey’in oğlu Emir Yakuti’dir. Sultan Melikşah ile evlendi. Kocası Melikşah üzerinde etkiliydi. 1081 yılında Berkyaruk’u dünyaya getirdi. Oğlu Berkyaruk Selçuklu Sultanı olunca bir süre sonra kayınbiraderi Tacüddevle Tutuş isyan etti.

 Berkyaruk’un isyanı bastırıp amcasını öldürmesi üzerine annesini yanına getirmek istedi ancak veziri Müeyyidülmülk buna karşı çıktı. Zübeyde Hatun, Müeyyidülmülk’ün karşı çıktığını öğrenince Fahrülmülk’ün de kışkırtmalarıyla vezire kin beslemeye başladı. 

Bu durum neticesinde Müeyyidülmülk azledilerek yerine kardeşi Fahrülmülk vezirliğe getirildi. Vezirlikten azledilen Müeyyidülmülk’ün Zübeyde Hatun’a karşı intikam duyguları kabardı. Müeyyidülmülk’ün teşvikiyle isyan edip sultanlığını ilan eden Muhammed Tapar Müeyyidülmülk’ü vezirliğe getirdi. Muhammed Tapar, Rey şehrine geldiğinde Zübeyde Hatun’da oradaydı. Müeyyidülmülk Zübeyde Hatun’u önce hapsetti ardından da öldürttü

 Ünlü sosyal medya fenomenin takipçilerinin bir diğer merak ettiği önemli konu ise ünlü sosyal medya fenomenin ne kadar kazandığı oldu? Bizler de siz değerli takipçilerimiz için bu konuyu araştırdık ne yazık ki kayda değer bilgilere ulaşamadık.

İnstagram hesabında sznakbas hesabıyla paylaşımını yaptığı postlarla ve video içerikleri ile takipçilerinin dikkatlerini çeken Sezin’in instagram da ise 30B takipçiye sahip.

İlginizi çekebileceğini düşündüğümüz Masumlar Apartmanı Ege ( Emir Özden) kimdir? hakkında ki tüm detayları ve sıkça sorulan soruları derlediğimiz diğer yazımıza göz attınız mı?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Pakdemirli’nin danışmanı doğruladı: 4 ay hapis yattım, hakkımda 7 dava var

Murat Yıldırım kimdir? Eşi kim? Çocuğu var mı?