‘Sloganlarla memleket yönetilmez’

Sloganlarla memleket yönetilmez

ANTALYA, (DHA) – ANTALYA’nın Döşemealtı ilçesi İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Emre Afacan, kendisinin projelerini açıkladığını, rakip parti adaylarının ise sloganlar üzerinden seçim çalışmalarını yürüttüğünü söyledi.

Mimar Emre Afacan, adaylığının açıklandığı kasım ayından bu yana sahada vatandaşlarla birebir görüşüp sorunlarını dinlediğini kaydetti. Afacan, “İlçenin mevcut sorunları zaten vatandaşı bezdirmiş durumda. Hem mesleğim hem de şehircilik konusundaki 22 yıllık deneyimimle bu sorunların farkında olarak gece gündüz ekibimle projeler üretiyoruz. Ata diyarım olan ilçemizin tüm ülkede örnek teşkil edecek temiz, planlı ve düzenli bir kent olması için tüm birikimimizi ortaya koyuyoruz. Buna karşın hem CHP adayı hem de iktidar adayı sloganist söylemlerden öteye geçmeyen bir seçim çalışması yürütüyor. Bunda belediyecilik geçmişine sahip olmamaları büyük bir etken. Ancak gerek mevcut yönetimi elinde tutan CHP adayı gerekse iktidar desteğini arkasına alan AK Parti adayı, seçmeni ‘çantada keklik’ görmek gibi bir yanılgı içerisinde. ‘Ceketimi koysam kazanırım’ anlayışı artık prim yapmıyor. Döşemealtı sakinleri, kendilerine yaşanası bir ilçe dizayn edebilecek bir yönetim arzu ediyor. Bunu da bir mali müşavir ya da eczacı değil, yapsa yapsa şehircilik deneyimi olan bir mimar yapabilir” diye konuştu.

İlçede yaşayan her kesimin ihtiyaçlarına odaklanarak, sosyal belediyecilik anlayışı ile birbirinden özel projeler hazırladığını aktaran Mimar Afacan, seçimlerde projelerin ve vizyonun önemli olduğunu, somut vaatler duymak isteyen vatandaşların beklentilerini karşıladıklarını ifade etti. Döşemealtı Forum ve Balıkçılar Çarşısı Projesi, Kırkgöz Projesi, Mesire Revize ve Büyütme Projesi ve Güvercin Köy Projesi gibi projeleriyle ilçenin sosyal ve ekonomik yaşamına canlılık getirmeyi hedeflediğini belirten Mimar Afacan, ilçenin yönetiminde gerçek bir değişim isteyen vatandaşların da favorisi olduğunu kaydetti.

Döşemealtı Forum ve Balıkçılar Çarşısı Projesi ile ilçeye modern ve dinamik bir alışveriş ve yaşam merkezi kazandırmayı planladığını söyleyen Afacan, avlu ve sokak kimlikli alışveriş alanları, çocuk oyun alanları, balık restoranları ve pazarları gibi unsurlar içeren bu projeyle ilçenin ekonomik ve sosyal canlılığını artırmayı amaçladığını anlattı.

Afacan, “Aynı şekilde mesire alanları, kafeler, piknik alanları ve ahşap oyun parkları gibi unsurları içeren, ilçenin yeşil ve doğal dokusunu koruyarak vatandaşlara sağlıklı yaşam alanları sunmayı hedefleyen Kırkgöz Projesi, ilçenin turizm potansiyelini artırmayı amaçlayan ve açık etkinlik alanları, yürüyüş yolları ve rekreasyon alanları gibi unsurlar içeren Mesire Revize ve Büyütme Projesi vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Güvercin Köy Projesi ise açık etkinlik alanları, çocuk oyun alanları ve kulübeler gibi unsurları içeriyor ve ilçenin doğal güzelliklerini koruyarak yerel halka kaliteli bir yaşam sunmayı amaçlıyor” dedi.

‘VATANDAŞ ODAKLI PROJELER’

Mimar Emre Afacan, ‘Projeler Kitabı’ olarak yayımladığı kitapta yer alan projelerini ise şöyle sıraladı:

“Atatürk ve Cumhuriyet caddelerinde yapılacak yenilemeler, Yeniköy Mahallesi ve Yeşilbayır mahallelerine yapılacak kreşler, Aydınlar Mahallesi’ne yapılacak Doğa Gözlem Kulesi ve Termessos Seyir Terası, tüm öğrencilerin yararlanabileceği etüt merkezleri, her türlü gösteriye ev sahipliği yapacak olan Sahne Park projesi ve içinde yer alacak Engelsiz Kafe, Ilıca ve Yeşilbayır meydanlarında yapılacak düzenlemeler, Altınkale Mahallesi’ne yapılması planlanan TemaPark Projesi, su gösterileri, geniş yaya bandı, mini büfe-oturma alanları, koşu yolları, bisiklet yolu ağı gibi unsurları barındıran Kanal Boyu düzenlemeleri. Çığlık Mahallesi’ne yapılacak spor kompleksi, kısa ve uzun parkurlardan, ayrıca seyir terasından oluşacak Dağ Kızağı projesi, yamaç paraşütü tutkunları için atlama terası projesi.”

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Antalyada ithal hakem krizi

Antalya’da ithal hakem krizi

Antalyada bahara sanat dolu giriş

Antalya’da bahara sanat dolu giriş