Somer Sivrioğlu Kimdir?

Somer Sivrioğlu Kimdir?

Gerçek adı: Somer Sivrioğlu  
Doğum tarihi:  25/05/1971 (48 yaşında)
Doğum yeri:  İstanbul
Boyu: 1.90 cm
Kilo: 120 kg
Burcu: Boğa
Eğitim durumu: Üniversite
Medeni hali: Boşanmış (Aslı Sencer Sivrioğlu ile)
Meslek:  Aşçı, Şef, Televizyon Sunucusu
İnstagram hesabı için tıklayın.

Somer Sivrioğlu Kimdir? Nereli? Kaç Yaşında? 

MasterChef yarışma programı ile ünlenen aşçı, şef ve aynı zamanda sunucu ve yazar Somer Sivrioğlu kimdir? Nereli? Hangi restoranın sahibi? Somer Sivrioğlu eşini aldattığı editör sevgilisi Pınar Kızılkaya kimdir? Gerçekten ihanet etti mi? Eşi ile boşandı mı? Çok daha fazlası kim kimdir bölümümüzde sizlerle beraber olacak.

Somer Sivrioğlu hayatı ve biyografisi

Aşçı ve Şef Somer Sivrioğlu 25 Mayıs 1971 yılında İstanbul’da
dünyaya geldi. Aslen memleketi Eskişehir’dir. Eğitim hayatına İstanbul Kadıköy’de
başladı. Öğrenimi ile birlikte annesinin sahibi olduğu ve işlettiği mekanda
aşçılık alanında eğitimler aldı. Liseden mezun olduktan sonra Üniversiteyi
Bilkent Üniversitesi Turizm ve Otelcilik bölümünü tamamladı.

1995 yılında Yüksek Lisans için Avustralya’ya gitti. Yurtdışında Sydney’de otellerin mutfaklarında çalıştı. Kuzeni ile beraber burada restaurant açtı. “Sydney’de Efendy” adında restaurantı bulunmaktadır. Sydney’deki Wagamama restoranınıda ulusal operasyon müdürü olarak çalıştı. Somer Sivrioğlu bir dönem “Lezzet Yolculuğu” adlı radyo programını sundu. “En iyi restaurant, en iyi et ve en iyi lezzet ödülü” gibi daha pek çok dalda ödül sahibi oldu. 2016 yılında ikinci restoranını açtı ve adını da “Anason” koydu. 2015 yılında Avustralyalı yazar David Dale ile “Anatolia: Adventures in Turkish Cooking” adlı bir kitabın kaleme alınmasında imzası oldu. Özel yaşamında Aslı Sencer Sivrioğlu ile evli olan ancak 18 yıl sonra boşanan Somer Sivrioğlu Derin ve Deniz adında bir kız ve erkek çocuğu bulunmakta.

Somer Sivrioğlu 2018 yılında ilk kez ekranlara gelen TV8 ekranlarında yayınlanan “MasterChef Türkiye” adlı yemek yapma yarışmasında Hazer Amani ve Mehmet Yalçınkaya ile birlikte jüri üyesi olarak görev aldı. Yarışma sonrasında ünü iyice yayılan Somer Sivrioğlu magazin dünyasında eşini editör sevgilisi ile aldattığı gerekçesi ile epeyce gündemde kaldı. Bu sürecin ardından eşi Aslı Sivrioğlu ile boşanma kararı aldı. Somer Sivrioğlu, 2019 yılında MasterChef 2. Sezon’unda TV8 ekranlarında Mehmet Yalçınkaya ve İtalyan şef Danilo Zanna ile birlikte jüri üyesi olarak görev aldı.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Mehmet Yalçınkaya Kimdir?

Mehmet Yalçınkaya Kimdir?

Hafsanur Sancaktutan kimdir?

Hafsanur Sancaktutan kimdir?