Stafine krem nedir? Nasıl kullanılır?

Stafine krem duyarlı mikroorganizmaların meydana getirdiği deri hastalıkların tedavisinde rol oynamaktadır. Etken maddesi fusidik asittir. Eczanelerden satın alınması gereken bir kremdir. Doktor kontrolünde kullanılan Stafine kremin fiyatı ortalama olarak 20 TL’dir. Yazımızda Stafine krem nedir? ve Stafine krem nasıl kullanılır? gibi soruların cevaplarını kaleme aldık.

Yazımızı yazarken Stafine kremin prospektüsü baz alınmıştır. Herhangi bir öneri ya da tavsiye içermemektedir.

Eczane raflarında satışa sunulan Stafine krem 15 g’lık ve 20 g’lık olarak alüminyum tüplerde satışa sunulmuştur. Etkin maddesi fusidik asittir. Bu madde antibiyotik özelliktedir.

İçerisinde antibiyotik özelliği gösteren ve birçok mikroorganizma üzerinde güçlü antibakteriyel bir madde olan Fusidik asidi içermektedir. Bununla birlikte Stafine krem duyarlı organizmaların oluşturduğu deri hastalıkların tedavisinde rol oynamaktadır.

Stafine kremi normal krem uygular gibi ince bir tabaka halinde deriye uygulayabilirsiniz. Ortalama olarak günde 2 ya da 3 defa uygulamanız yeterli olacaktır. Bu süreyi size doktorunuz belirleyecektir. Kremi uyguladıktan sonra bölgenin üzerini kapatabilirsiniz ya da açık bırakabilirsiniz.

            Stafine krem hamilelerde nasıl kullanılır?

Hamile insanların her kremi ya da her ilacı kullanmaları anne karnındaki cenine oldukça zarar verebilir. Stafine kremin hamileler üzerinde herhangi bir araştırması bulunmamaktadır. Dolayısıyla kullanmadan önce doktorunuza başvurmanız ve bir doktor gözetiminde kremi kullanmanız gerekmektedir.

            Stafine krem çocuklarda nasıl kullanılır?

Çocukların derileri yetişkin bireylere göre daha hassas olabileceğinden bazı kremlerin kullanımına dikkat etmeniz gerekmektedir. Bunların içerisine Stafine krem de dahildir. Stafine kremin çocuklara etkileri hakkında bir araştırma söz konusu değildir. Dolayısıyla bilinçsiz şekilde kullanımı istenmeyen yan etkilere neden olabilir. Stafine kremi çocuklar için kullanacaksanız doktor kontrolünde olmanız önemlidir.

            Stafine krem emzirenlerde nasıl kullanılır?

Emziren annelerin kullandığı kremler anne sütü ile birlikte bebeğe geçebilir. Bunun için kremi kullanırken bebekler üzerindeki etkilerini en iyi doktor bilecektir. Emzirme döneminde Stafine kremi kullanmamalısınız. Doktorunuz önermesi halinde kullanabilirsiniz.

Bazı kremler bazı insanlar için büyük yan etkilere yol açacağı için kullanmamaları gerekmektedir. Stafine krem içinde bu etki aynıdır.

Stafine kremin çok ciddi görülen yan etkileri vardır. Bunların herhangi birinin sizde görülmesi durumunda acilen kremin kullanımı bırakılıp en yakın sağlık kuruluşuna başvurmanız gerekmektedir. Stafine kremin ciddi görülen yan etkileri şu şekildedir:

Bu durumda doktorunuz size uygun bir tedavi gerçekleştirecektir. Bu yan etkilerin yanı sıra Stafine kremin sıklığı henüz eldeki verilerle tespit edilemeyen yan etkileri vardır. Onlar ise şu şekildedir:

Stafine kremin kullanımı ve ne işe yaradığına dair olan merakı giderdiğimizde göre geriye akıllarda yer edinen diğer sorulara geldi. Stafine kremi kullananlardan merak edilen soruları derledik.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Fusidas krem ne için kullanılır? Fusidas krem mantara iyi gelir mi?

Prednol krem ne için kullanılır? Prednol kremi kimler kullanamaz?