Suryapı mağdurlarını sordu!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda 9 Kasım’da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Bütçe görüşmeleri başladı. Antalya CHP Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Cavit Arı konuşmasında şunları kaydetti:

“Antalya’da 2016 yılından başlayarak devam eden Antalya bölgesinin ve Türkiye’nin sayılı kentsel dönüşüm projelerinden biri yapılmakta. Suryapı tarafından yürütülen süreçte ciddi sıkıntılar var. Geçtiğimiz yıllarda gündeme taşıdığımız 4’üncü yıl kirasıyla ilgili bir sorun vardı, 4’üncü yıl kirasıyla ilgili sorunumuz çözülmüştü, ödemeler devlet tarafından Sur Yapı adına ödendi. Ancak inşaatla ilgili sorun halen devam etmektedir. Sur Yapı son dönemde kendine isabet edecek olan inşaatları yapmaya devam etmekte. Antalya Büyükşehir Belediyesi, bu sürecin müteahhit tarafından özellikle bitirilmesi noktasında sıkı takipçi ancak gerek pandemi nedeniyle ve benzeri bahaneler ile uzatmalar en son 30.06.2023 tarihine kadar yeniden uzatıldı. Aksi hâlde yargıya taşınsa iş uzayacak, yıllar alacak. Büyükşehir Belediyesi de elinden gelen gayreti gösteriyor örnek olarak ödenmesi gereken kiraları ödeme yönüyle destekler vermekte, inşaatın bitirilmesi için gayret göstermekte ancak gelinen aşamada Büyükşehir Belediyesi ne kadar bu konuda gayret gösterirse göstersin mutlaka Bakanlık olarak sizin müdahalenize ihtiyaç var.”

ANTALYA’DA KİRALAR TBMM GÜNDEMİNDE

Arı, konuşmasının devamında “Antalya’da ilk kira ödemesi 600 TL’ydi, sonra 750 TL’ye çıktı, o tarihte bu dairelerin fiyatları örneğin 150 bin-200 bin TL civarındaydı. Şimdi, Sur Yapı tarafından 1.100 TL kira ödenmekte, ancak düzenli ödenmiyor ama Sur Yapı tarafından şu an satılan daire fiyatlarına baktığımızda en az 2-2,5 milyon TL’ye ulaşmış durumda ama kira 1.100 TL. Şu an 3.259 daire yönünden kira ödenmesi gerekir, dediğim gibi bir taraftan düzensiz, geç ödemeler bir taraftan da 1.100 TL kira yönüyle vatandaşımız ciddi mağduriyet yaşamakta. Bugün en ucuz kiranın 5000 TL olduğu bir dönemde 1100 TL olan kiradan dolayı mağduriyet iyice artmıştır.” kira fiyatları konusuna değindi.

Arı, “Sayın Bakan, bu konuda ne yapacaksanız. Hem kiranın iyileştirilmesi hem de düzenli kiranın ödenmesi ve özellikle de inşaatın bir an evvel bitirilmesi yönüyle Bakanlık olarak önemli bir müdahaleye ihtiyaç var. Antalya halkı özellikle Kepez’de yaşayan vatandaşlarımız bu konuda gerçekten rahatsız durumdadır.” cümleleri ile Antalya halkının sorunlarını dile getirdi.

 

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Başkan Uysal: Cumhuriyet özgürlüktür

Kadınlara özel ustalık eğitimi