Tarihi parkta motosiklet rahatsızlığı

Tarihi parkta motosiklet rahatsızlığı

 

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA’da tarihi Karaalioğlu Parkı’nda ‘Motosiklet Girmesi Yasaktır’ levhası olmasına rağmen kurallara uymayan sürücüler tehlike saçıyor. Haşim İşcan Mahalle Muhtarı Halil Ay, “Birçok motosikletli burada hız yapıyor. Kimse buna ‘Dur’ demiyor. Bir an önce motosikletlilerin buradan çıkartılıp, çocuk ile yaşlılarımızın rahat şekilde gezmesinin sağlanması gerekiyor” dedi.

Antalya’da geçmişi 1930’lu yıllara dayanan, 1940 yılında ise dönemin valisi Haşim İşçan tarafından kamulaştırılarak Antalyalıların hizmetine açtığı Karaalioğlu Parkı, falezlerin üzerinde 140 bin metrekarelik alanda, eşsiz deniz manzarasıyla doğayla iç içe bir ortam sunuyor. Karaalioğlu Parkı girişinde ‘Motosikletli araç giremez’ yazısı olmasına rağmen kurallara uyulmaması, vatandaşların tepkisine neden oluyor.

‘KİMSE ‘DUR’ DEMİYOR’

Haşim İşcan Mahalle Muhtarı Halil Ay, Karaalioğlu Parkı’nın son dönemde en büyük probleminin parka giren motosikletliler olduğunu anlattı. Motosikletlilerin parkın bazı alanlarında yarış yaptığına dikkati çeken Halil Ay, çok sayıda vatandaşın bu konuda şikayetçi olduğunu belirtti. Halil Ay, “Motosikletliler nedeniyle park içerisinde birçok kaza oldu. Buna ilişkin birçok şikayet yaptık ama netice alamadık. Burası vatandaşlarımızın çocuklarının ellerini bırakarak gezdirdiği yerler. Çocuklarımız, yaşlılarımız burada rahat gezemiyor. ‘Muhtarım buraya kim sahip çıkacak’ diye serzenişte bulunuyor. Bizim isteğimiz bir an önce bu soruna çözüm bulunulması. Motosikletli girişi aslında yasak, hatta parkın girişinde ‘motosiklet girmesi yasaktır’ yazıyor. Buna rağmen birçok motosikletli burada hız yapıyor, fotoğraf çektiriyor. Artık yürüyerek değil de motosikletle geziyorlar. Kimse buna ‘Dur’ demiyor. Bir an önce trafik polislerimiz ya da belediye ekiplerince gereken cezanın uygulanması ve motosikletlilerin buradan çıkartılıp, çocuk ile yaşlılarımızın rahat şekilde gezmesinin sağlanması gerekiyor” diye konuştu.

‘ÇOCUKLAR RAHAT BİR ŞEKİLDE OYNASIN’

Karaalioğlu Parkı’na çok sayıda yerli ve yabancı turist geldiğini de kaydeden Halil Ay, “Buranın olağanüstü bir manzarası var. Tarihi bir park. Burada bir kaza oldu. Bir çocuğa motosikletli çarptı. Çocuk 1 hafta yoğun bakımda yattı. Vatandaşımız 1 hafta boyunca ne işine ne gücüne bakabildi. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Neden böyle bir şey daha yaşansın. Çocuklarımız rahat gezsin, oyun oynasın. Çocuklar zaten mahalle aralarında yer olmadığı için oynayamıyor. Çocuklara parkları da kapatırsak nerede oynayacaklar ya da yaşlılarımız rahatça nerede gezebilecek” diye konuştu.

‘GÜLÜNÇ DURUMA DÜŞÜYORUZ’

Parkı gezen turistlerden de tepki aldıklarını vurgulayan Halil Ay, “Turistler de motosikletlileri gördüklerinde şaşırıyor. ‘Parkın içerisinde böyle bir şey olabilir mi? Parkın içerisine nasıl motosikletli girebilir, nasıl yarış yapabilir’ deyip gülüyor. Gülünç duruma düşüyoruz. Özellikle öğleden sonra 2 gibi başlıyor. Hava kararana kadar burası motosikletli yatağı gibi oluyor. 16.00- 19.00 saatleri arasında belli gruplar burada motosikletleriyle gezmeye başladı. Vatandaşlarımızın yoğun şikayeti var, acilen çözüm bulunması gerekiyor” dedi. (DHA)

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Avukat Soner Ustaoğlu Tiyatro Günleri sona erdi

Avukat Soner Ustaoğlu Tiyatro Günleri sona erdi

Antalyada müzik yayını kısıtlaması kaldırıldı

Antalya’da müzik yayını kısıtlaması kaldırıldı