Travazol krem ne işe yarar? Travazol krem vajina içine sürülür mü?

Travazol krem son zamanların mantar savaşçısı olarak ilan edildi. Travazol krem kullananlar özellikle hasarlı bölgenin kısa zamanda iyileştiğini dile getirdi. Lakin çok bilinen bir yanlış Travazol krem cilt lekeleri için kullanımıdır. Krem böyle bir etki ne yazık ki göstermemektedir. Lakin Travazol krem ayak kokusu için belki önleyici olabilir. Onunda sebebi Travazol krem ayak mantarı için kullanabilir olması. Mantarın ayakta meydana getirdiği koku bu yöntem ile ortadan kalkabilir. Yazımızda Travazol krem nedir? Ve Travazol krem nasıl kullanılır? Sorularını kaleme aldık.

Yazımızı yazarken Travazol kremin prospektüsü baz alınmıştır. Herhangi bir öneri ya da tavsiye içermemektedir. Kullanmak kişinin kendi iradesine kalmıştır.

Travazol krem son zamanlarda adından çokça söz ettiren bir kremdir. 15 g’lık tüplerde eczane raflarında satılmaktadır. Etkin maddesi ise 10 mg izokonazol nitrat ve 1 mg diflukortolon valerat etkin maddelerini içerir.

Travazol krem yapısında izokonazol nitrat deri üzerinde yüzeysel olan mantar hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Ayrıca dermatofitlere, mayalara, maya benzeri mantarlara, küflere ayrıca kırmızı, kahverengi lekelere belirgin bulaşıcı bir deri hastalığı olan Erythrasma’ya neden olan bakterilere kadar etkilidir.

Travazol krem yapısında diğer yer alan madde ise diflukortolon valerat ise derinin iltihabı ve alerjik reaksiyonlarda olan iltihabı önler. Bununla birlikte kaşıntı, yanma ve sızı gibi belirtilerinde yok olmasına yardımcı olur.

Travazol krem iltihabi veya egzamalı deride iyileşme olduktan en geç 2 hafta sonra sonlandırılmalıdır. Doktorunuz ya da eczacınız size ekstra bir bilgi vermiş ise ona uygun olarak kullanmalısınız.

Eğer ki bilgi vermemiş ise Travazol kremi günde 2 kez uygulayabilirsiniz. Uygulama öncesinde bölgenin kuru ve temiz olmasına özen gösterin.

Travazol kremi 4 haftadan fazla kullandığınızda ya da fazla miktarlarda kullandığınızda bazı yan etkiler meydana gelebilmektedir. Travazol kremin doz aşımındaki yan etkileri şu şekildedir:

Bu durumla karşılaştığınızda kremin kullanımını bırakmanız gerekmektedir. Bunlarla beraber Travazol kremin bağışıklık sistemi üzerinde etkisi vardır. O ise şu şekildedir:

Bu yan etkiler topikal olarak uygulanan kortikosteroidlerin yan etkileridir. Yani hafif ve geçici olan yan etkilerdir.

Travazol krem kullanımı hakkında gün geçtikçe merak edilen sorular birikiyor. Bizde Travazol krem kullananların akıllarında yer edinen soruların hepsini derledik.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Vajinaya kolonya sürülür mü? Vajinaya kolonya sürmek zararlı mı?

Vajinaya karanfil yağı sürülür mü? Vajinaya karanfil yağı sürmek faydalı mı?