TÜGVA Grup Yorum’u çalmış!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu ve torpil skandalları ile sık sık gündem olan TÜGVA, şimdi de çalıntı marş ile gündeme geldi.  TÜGVA, tanıtımlarında Grup Aksiyon adlı bir grubun ‘TÜGVA Marşı’nı kullanmaya başladı. TÜGVA tanıtım videosunda kullanılan “Tügvalıyız Biz” marşının Grup Yorum’a ait “Özgürlük Tutkusu” türküsünden çalındığı ortaya çıktı. Müziği kullanan Grup Aksiyon, şarkının sözlerini şu şekilde TÜGVA’ya uyarladı:

“Biz, biz, biz TÜGVA’lıyız biz,

Kutlu bir davaya sevdalıyız biz.

Biz, biz, biz TÜGVA’lıyız biz,

Ümmetin ümidi TÜGVA’lıyız biz.”

TÜGVA’nın Grup Yorum türküsünden çalıntı marşının olduğu tanıtım videosunu sosyal medya hesabından paylaşan Dokuz8haber yazarı Nurullah Yıldız, “Flaş: TÜGVA tanıtım videosunda kullanılan “Tügvalıyız Biz” marşının Grup Yorum’a ait “Özgürlük Tutkusu” türküsünden alındığı anlaşıldı…” ifadeleri ile videoyu paylaştı.

 

GRUP YORUM KONSERLERİ YASAKLANMIŞTI

Son yıllarda Grup Yorum’un konserlerini yasaklayan AKP, grup üyeleri tutuklanmıştı. Konser yasaklarının kaldırılması, İdil Kültür Merkezi’ne yönelik baskınların son bulması, tutuklu Grup Yorum üyelerinin serbest bırakılması ve açılan davaların düşürülmesini talebiyle başlatılan açlık grevi ölüm orucuna çevrilmişti.

7 Mayıs 2020’de Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek, Helin Bölek de 3 Nisan 2020’de girdiği ölüm orucu sonucu yaşamını yitirmişti.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

BARİSTA KURSUNA YOĞUN İLGİ

Şoförlerde Alkan dönemi