TÜİK halkı kandırıyor

 Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, TÜİK tarafından açıklanan Haziran rakamlarının yine gerçeği yansıtmadığını belirtti. Balık, şunları söyledi: “TÜİK’in açıkladığı verilere göre; Haziran ayında bir önceki aya göre %4,95, bir önceki yılın Aralık ayına göre %42,35, bir önceki yılın aynı ayına göre %78,62 ve on iki aylık ortalamalara göre %44,54 artış gerçekleşti. Tarımsal girdi fiyatlarındaki atış ise; 2022 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre %5,51, bir önceki yılın Aralık ayına göre %67,77, bir önceki yılın aynı ayına göre %123,72 ve on iki aylık ortalamalara göre %61,54 artış gerçekleşti.

 TARIM ÜRÜNLERİNDEKİ ARTIŞ
Tarım ürünlerindeki fiyat artışı; 2022 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre %0,66 azalış, bir önceki yılın Aralık ayına göre %98,84, bir önceki yılın aynı ayına göre %148,90 ve on iki aylık ortalamalara göre %67,98 artış gerçekleşti. Bu veriler çarpıtılmış bir şekilde yansıtılmaktadır. Defalarca belirttiğimiz üzere halkın enflasyonu, sarayın görmek istediği enflasyon rakamları ile uzaktan yakından alakası yoktur.

RAKAMLAR MANİPÜLE EDİLDİ 
Kamu-Ar’ın her ay düzenli olarak yurttaşların her gün alışveriş yaptığı marketlerden düzenlediği verilere göre; gıdada yıllık fiyat artışı %175,9’a ulaşırken, yılın ilk yedi aylık dönemindeki toplam artış ise %85,3 olarak gerçekleşmiştir. Ekmek, pirinç, un, bulgur, makarnada yıllık enflasyon 197,7, meyvede 252,6, sebzede ise 411,9 oranında artış yaşanmıştır. Yurttaşların en çok alışveriş yaptıkları marketlerden elde edilen veriler bu haldeyken TÜİK’in verileri manipüle edilmiş bir şekilde hesaplanmaktadır. Kurum yönetimini tamamen AKP iktidarına teslim eden TÜİK enflasyon kalemlerini ne şekilde elde ettiğini açıklamak zorundadır. Türkiye Cumhuriyeti’nin bir kurumu olduğunu unutan istatistik kurumu AKP iktidarına hizmet etmeyi bırakıp yurttaşlarımıza hizmet etmelidir”

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

AKP Antalya, görevden mi alınıyor?

Antalya ticareti krediye ulaşamıyor