TÜRKİYE’DE BİNLERCE KİŞİYİ İSTİHDAM EDECEK!

TÜRKİYE'DE BİNLERCE KİŞİYİ İSTİHDAM EDECEK!

Marriott International Başkanı ve CEO’su Anthony Capuano, Türkiye ziyareti sırasında, ülkedeki büyüme planlarının altını çizdi, 2025 sonuna dek 20’den fazla otel açılışı planlandığını ve portföye yaklaşık 3.000 yeni odanın eklenmesinin öngörüldüğünü aktardı. Türkiye turizm sektörünün büyümesinin bir yansıması olan bu genişleme planı ile Türkiye’de binlerce kişiye istihdam sağlanacağına değindi.

Türkiye’de 40 yılı aşkın süredir başarılı operasyonlarla dolu güçlü bir geçmişe sahip Marriott International için Türkiye pazarı, şirketin Avrupa’daki büyüme stratejisinin önemli bir parçası olmaya devam ediyor. Bugün yedi şehirde ve 20 farklı marka şemsiyesi altında 50’den fazla tesis ve 8 bini aşkın odadan oluşan portföye sahip şirket, Türkiye pazarındaki yaygınlığını son 5 yılda neredeyse ikiye katladı. 

Capuano, “Türkiye, zengin kültürel mirası, doğal güzellikleri, çeşitli seyahat deneyimleri ve otantik misafirperverliğiyle aranan bir destinasyon. Marriott International olarak, pazardaki uzun süreli varlığımız ve güçlü büyüme planlarımız aracılığıyla Türkiye’nin turizm sektörünün büyümesine ve çeşitlenmesine katkıda bulunma fırsatına sahip olmaktan gurur duyuyoruz.”

Capuano, Türkiye ziyareti sırasında Marriott’un Türkiye’deki büyüme planlarını görüşmek üzere otel sahipleri ve yatırımcılarla bir araya geldi. Capuano ayrıca otel ekiplerini de ziyaret ederek şirketin çalışanlarının gelişimi konusundaki hassasiyetini ve Türkiye’de kapsayıcı ve çeşitli bir liderlik kadrosu oluşturmanın önemini vurguladı. Planlar arasında, öğrencilere Türkiye’deki Marriott otellerinde eğitim görme, iş tecrübesi edinme ve diploma kazanma fırsatı sunacak bir otelcilik okulu ile iş birliği yaparak pazara yönelik özel bir program başlatılması da yer alıyor.

Marriott, kapsayıcılık kültürü doğrultusunda, geçtiğimiz yıl yüksek potansiyele sahip kadın liderleri, kariyerlerinin bir sonraki adımına hazırlamak amacıyla özel olarak tasarlanan Kadın Liderlik Girişimi’ni başlattı.

2025’e kadar portföy genişletme planları

Marriott’un Türkiye’deki büyüme planları dahilinde 2025 sonuna dek lüks, premium, odaklı hizmet ve ekonomi olmak üzere tüm segmentlerde toplamda 20’den fazla yeni otelin açılması öngörülüyor. 

Marriott Eylül 2023’te, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’da güvenilir ve uygun fiyatlı konaklamaya artan talep üzerine Four Points Express by Sheraton markasının lansmanını gerçekleştirdi. Yakın zamanda bu markanın dünyadaki ilk oteli olan Four Points Express by Sheraton Bursa açıldı. Türkiye, Four Points Express by Sheraton markasının büyümesi için önemli bir pazar olup, bu yıl içinde; Four Points Express by Sheraton Istanbul Taksim Square de dahil olmak üzere Ankara, Antalya ve İstanbul’da dört otelin daha açılması planlanıyor. 

Şirketin odaklı hizmet segmentindeki markalarından Moxy Hotels’in Türkiye’ye İstanbul ve İzmir’deki projelerle giriş yapması bekleniyor. AC by Marriott portföyünün İstanbul ve İzmir’deki yeni otellerle genişlemesi, Aloft Hotels ve Residence Inn by Marriott portföylerinin de gelecek yıl açılacak otellerle genişlemesi planlanıyor.

Şirket, premium segmentte ise Cappadocia Marriott Hotel ve Sheraton Hotel & Thermal Spa Uşak açılışlarıyla birlikte Kapadokya ve Uşak’taki ilk otellerini açmayı planlıyor. Genişleme planları Marriott Executive Apartments markasını da içeriyor.

Yakın zamanda açılan Sanasaryan Han, a Luxury Collection Hotel, İstanbul’un ardından şirket, 2025 yılında Legacy Ottoman, a Luxury Collection Hotel, İstanbul’un da eklenmesiyle lüks segmentteki konumunu güçlendirmeyi planlıyor.

Türkiye şu anda her biri farklı segmentlerde farklı deneyimler sunan 20 Marriott Bonvoy markasına ev sahipliği yapıyor. Türkiye’de halihazırda faaliyet gösteren markalar şöyle: lüks segmentte St. Regis Hotels & Resorts, The Ritz-Carlton, The Luxury Collection, EDITION ve JW Marriott; premium segmentte Marriott Hotels, Sheraton Hotels & Resorts, Renaissance Hotels, Le Méridien, Westin Hotels, Tribute Portfolio, Autograph Collection, Delta Hotels by Marriott, Marriott Executive Apartments ve Design Hotels; odaklı hizmet segmentinde Four Points by Sheraton, Aloft Hotels, Residence Inn by Marriott ve AC Hotels by Marriott; ve ekonomi segmentinde Four Points Express by Sheraton.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Muhtarlık babadan oğula geçti

Muhtarlık babadan oğula geçti

BİR GÜN İZİN AL, DÖRT GÜN 23 NİSAN TATİLİ YAP!

BİR GÜN İZİN AL, DÖRT GÜN 23 NİSAN TATİLİ YAP!