Tütüncü, ATB Kent Buluşmaları’nın konuğu oldu

Tütüncü, ATB Kent Buluşmalarının konuğu oldu

ANTALYA (DHA) – ANTALYA Ticaret Borsası’nın (ATB) Kent Buluşmaları’nda konuşan Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, “Önümüzdeki 5 yılın sonunda; ulaşım sorunlarının, trafik çilesinin ortadan kalktığı, yerel ekonomisi güçlenen bir Antalya vaat ediyoruz” dedi.

Ak Parti’nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, Antalya Ticaret Borsası’nın (ATB) düzenlediği Kent Buluşmaları Toplantısı’nın konuğu oldu. Tütüncü, ATB Başkanı Ali Çandır ve borsa üyeleriyle bir araya geldi. AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin’in katıldığı toplantıda konuşan Tütüncü, Antalya’nın altın çağı projelerini anlattı. ATB meclis ve komite üyelerinin sorunlarını yanıtladı. Ulaşımdan trafiğe, tarımdan hayvancılığa kadar birçok projeyi aktaran Hakan Tütüncü, Antalya’ya bir bakış açısı, bir vizyon çizeceklerini bunu el ele, gönül gönüle yapacaklarını söyledi.

Antalya’nın sorunlarını dile getiren Tütüncü, “Antalya’da trafik günden güne can sıkıcı hale geliyor. Antalyalı trafikte çok zaman geçiriyor. Toplu ulaşımda sefer sayılarının az olması, durakta bekleme sürelerinin çok olması gibi sorunlar var. Antalya’nın altın çağında, trafikten ulaşıma kadar birçok projeyi hayata geçireceğiz. Antalya’nın sorunları nedir? Vatandaşlarımız Büyükşehir Belediyesi’nden neler bekliyor? Uzunca bir süredir bunların üzerinde çalıştık” dedi.

15 YENİ YOL, 22 KATKI KAVŞAK

Antalya’nın ulaşım sorununu çözmek için 15 yeni yol açacaklarını dile getiren Tütüncü, “Şehir merkezini doğudan batıya, kuzeyden güneye bağlamakla ilgili bir vizyon. Geçen 5 yıllık zaman zarfında Büyükşehir Belediyesi tarafından Antalya’ya açılan bir tek dahi yol yok. Trafikte araç sayısının arttığı, şehir nüfusunun hızla arttığı bir ortamda eğer siz yeni yol açmazsanız toplu ulaşıma da, bireysel ulaşıma da yeni arterler açamamış olursunuz. Yeni yollar açmazsanız, kavşaklar yapmazsanız, şehir içinde trafiği rahatlatabilme imkanınız olmaz. 15 yeni yol, 22 köprülü kavşak yapacağız. Yeni açtığımız bu yolları köprülü kavşaklara bağladığımız zaman kavşaklardaki bekleme sürelerini azaltacağız. 5 yeni raylı sistem yapacağız” diye konuştu.

ATB ÜYELERİNİN SORULARINI YANITLADI

ATB üyelerinin yönelttiği soruları yanıtlayan Tütüncü, Güzelyurt ve Altıntaş Mahallesi problemlerinin bir kaosa dönüştüğünün aktarılması üzerine, “Antalya Büyükşehir Belediyesi şu an buralara ruhsat vermiş olmasına rağmen maalesef alt yapı ile ilgili hiçbir iş yapmadı. Yollar açılmamış, açılan yollarda çamur içerisinde. Bir defa şunu söylememiz lazım. Yolunu açmadığınız bir yere ruhsat veremezsiniz. Büyükşehir Belediyesi bu yasal durumu ihlal etti. Orada milyon dolarlık projeler yapıldı, bitti. Alt yapı yok, alt yapı olmayan bir yere kanalizasyon gelebilir mi? Su gelebilir mi? 2024 yılına kadar orada bütün yolları açacağız” dedi. (DHA)

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Karlı dağ manzarasında denize girdiler

Karlı dağ manzarasında denize girdiler

Flört uygulamasında tanıştığı kişileri 2 milyon lira dolandırılan 3 şüpheliye gözaltı

Flört uygulamasında tanıştığı kişileri 2 milyon lira dolandırılan 3 şüpheliye gözaltı