ULUALAN NE OLACAK?

ULUALAN NE OLACAK

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası, Manavgat Belediyesi öncülüğünde bir araya gelen Manavgat Ulualan Koruma Platformu üyesi 45 meslek örgütü ve sivil toplum kuruluşu plana şiddetle karşı çıkıyor. Nitekim o dönem yapılan itiraz sonucu Antalya 3. İdare Mahkemesi, geçen yıl Nisan ayında Bakanlığın projesini “kamu yararı yoktur” gerekçesiyle iptal etti. Ancak Bakanlık, değişiklikler yaparak, projeyi tekrar sundu.
*
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından da onaylanan Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın golf alanı projesi Manavgat Belediyesi tarafından askıya çıkarılacak. Manavgat Ulualan Koruma Platformu ise projeye yine itiraz edecek. Manavgat Ulualan Koruma Platformu, Ulualan’da golf sahası yapılmaması, alanın kente kazandırılması konusunda ısrarlı.
*
Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Seydi Tahsin Güngör, Ulualan’ın Manavgat için önemli bir merkez, Manavgat’ın denizle buluştuğu tek nokta olduğuna işaret ederken, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, mahkemenin iptal kararına rağmen projenin tekrar gündeme getirilip, ısrar edilmesini anlayamadıklarını söylüyor.

HALK NE İSTİYOR?
Peki Manavgat halkı? Manavgat halkı Ulualan’da, yat limanı, marina, kültürel alanlar gibi Manavgat ekonomisi ve kent kültüründe 50-100 yıllık geleceğine katkı sunacak projelerin uygulanmasını istiyor. Ulualan’a yapılacak yat limanı, marina, spor kompleksi, sağlık kompleksi, ticari merkezler, kongre fuar merkezi, eğlence merkezler ve halkın kullanabileceği günü birlik alanların bulunduğu kapsamlı bir kompleksin, hem halk yararına olacağı hem turizmi 12 aya yayabileceğini ve istihdama ciddi anlamda katkı sağlayacağı belirtiliyor.
*
Ulualan’ı Koruma Platformu, 3 Nisan Pazartesi günü, Manavgat Atatürk Kültür Merkezi’nde basın açıklaması yaparak kamuoyunu konuyla ilgili bilgilendirecek, destek isteyecek.
*
Çevre ve doğayla ilgili kararların daha titizlikle alınması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü yapılan hataların geri dönüşü olmuyor. Manavgat Ulualan’da da doğa dostu, halkın yararına bir düzenleme yapılacağına inanıyorum.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Eğitim tarihi için gün verdi

CHPde 50 yıl sonra Baykalsız ilk seçim

CHP’de 50 yıl sonra Baykal’sız ilk seçim