Ulusal Kaya Tırmanış Şenliği yapıldı

Muratpaşa Belediyesi Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezi (ASSİM), Toroslar Doğa Sporları Kulübü (TODOSK) iş birliği ve Sümer Ezgü Sanat Akademisi’nin katkılarıyla düzenlenen şenlik için dağcılar, kaya tırmanışçıları ve doğa severler günün erken saatlerinde Geyikbayırı’nda bir araya geldi. Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte Sümer Ezgü Sanat Akademisi öğrencileri zeybek oynadı.

TODOSK Başkanı Hasan Altuntaş, Ulusal Kaya Tırmanış Şenliği’nin bu yıl 21’incisini düzenlediklerini belirterek, “Muratpaşa Belediyesi ASSİM’le ortaklaşa organize ettiğimiz bu anlamlı günde cumhuriyetimizin 99. yılını coşkuyla kutluyoruz. Ulusumuzun karakterine en çok yakışan idare biçimi cumhuriyet hepimize emanet” diye konuştu.

Etkinlikte profesyonel kaya tırmanışçıları, yükseklikleri ise 15 ve 50 metre arasında değişen rotalara tırmandı. Şenlikte ayrıca bu sporu denemek isteyenler, temel tırmanış teknikleri ve ip düğümlerinin gösterildiği eğitimin ardından kısa rotalarda emniyetli tırmanış gerçekleştirdi. Bununla birlikte etkinliğe katılanlar antik Likya kenti Trebenna’da doğa yürüyüşü de yaptı.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

36 ay taksitle mont kredisi!

“İnterneti değil sınır güvenliğimizi koruyun!”