Uyuşturucu operasyonunda adı geçen savcı tutuklandı

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında Antalya’da gözaltına alınan savcı Osman Yarbaş, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Adana’ya götürüldü.

Osman Yarbaş, nöbetçi hakimlikçe “uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama” ile “suç örgütü kurma” iddiasıyla tutuklandı.

OPERASYON

Konya Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 30 Ekim 2021’de bir araçta 24 kilo 600 gram eroin ele geçirdiği operasyonun şüphelisinin, Adana’da daha önce narkotik ekibinde görev yapan polis memuru C.A. olduğu tespit edilmişti.

Tutuklanan zanlıyla bağlantılı kişileri tespit etmek için başlatılan çalışmalarda ise C.A’nın uyuşturucuyu taşıdığı aracın Adana’da görevli savcı Osman Yarbaş’a ait olduğu bilgisine ulaşılmıştı.

Osman Yarbaş’ın 5 Temmuz’da Konya merkezli Adana, Van, Hakkari ve Antalya’da düzenlenen ikinci operasyon kapsamında tutuklanan 13 şüpheli arasındaki polislerden M.B.Y. ile de Antalya’ya gittiği belirlenmişti.

Operasyonlar kapsamında 4’ü polis 14 zanlı tutuklanmıştı.

HSK 2. Dairesi, 11 Mayıs’ta savcı Osman Yarbaş’ı görevden uzaklaştırmış, yürütülen inceleme ve soruşturma çerçevesinde HSK müfettişlerince Osman Yarbaş’ın meslekten ihracı teklif edilmişti.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Rektör Özkan:100 hastadan 50’si pozitif

Meteoroloji uzmanı Çiçekgil’den uyarı