Uzman çavuşların haklarını savundu

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin her kademesinde görev yapan uzman çavuşların özlük hakları ile ilgili yaşadıkları sorunlar göz ardı edilememesi gerektiğini belirtti. Subaşı, “ TSK’nin en fazla şehit ve gazi veren uzman çavuşların özlük hakları neredeyse yok, güvenceleri yok sözleşmeli çalışıyorlar, kurs hakkı ve ödül yönetmeliği bulunmamaktadır. Statüsü neredeyse ödüllerden hiç faydalanamamaktadır” diye kouştu.

Mili Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından cevaplandırılması istemi ile TBMM Başkanlığı’na konu ile ilgili soru önergesi veren Subaşı, 3269 Sayılı Uzman Erbaş Kanunu’na tabii uzman çavuşlar (uzman erbaş) sözleşmeli olarak çalışmakta olduklarını hatırlatarak, “Bu sözleşmeleri 1 yıldan 5 yıla kadar yapılmaktadır. Göreve alınma sebepleri Türk Silahlı Kuvvetleri’nin devamlılık arz eden teknik ve kritik kadro görev yerlerinde görev yapması amaçlanan uzman çavuşların meslekte ilerleme, mesleğini geliştirme ve gerçek anlamda uzmanlaşmalarına bu sözleşmeli çalışma modeli engel olmaktadır’ dedi. 

ŞEHİTLİK MERTEBESİNDE İLK SIRADALAR

Uzmanlar Federasyonu Antalya İl Başkanı Cengiz Keskin ile yaptıkları görüşmede uzman çavuşların sorunlarını ele aldıklarını dile getiren Subaşı, şöyle konuştu: “TSK’nın en fazla şehit ve gazi veren Uzman Çavuşların kurs hakkı ve ödül yönetmeliği bulunmamaktadır. Statüsü neredeyse ödüllerden hiç faydalanamamaktadır. Adi malul emekli olan Uzman Çavuşların düşük maaş mağduriyeti yaşayan personel ve ailesinin yaşam şartlarının kolaylaştırılması şehit ve gazilere tanınan kamu hizmetlerinden ücretsiz yararlanma hakkının verilmesi elzemdir. Sözleşme ile görev yaptıklarından dolayı herhangi bir kanun ve yönetmeliğe dayanmadan sözleşme fesihleri yapılıyor, bu yüzde mesleki güvence, kadro istiyorlar.

2011 Şubat ayında yürürlüğe giren 6011 Sayılı yasada “Kalkınmada öncelikli bölgeye atanan tüm memurlara ayrıca 2 yılda 1 kademe ilerlemesi daha verilir” ibaresine rağmen uzman çavuşlar bu maddeden yararlanamamaktadır.”

ÖZLÜK HAKLARI YOK, KADROLARI YOK

Subaşı, Başkan Cengiz Keskin’in TSK’da görev yapan uzman çavuşlara erlerin işleri ve üstlerin şahsi işleri yaptırıldığını, sözleşmeli çalıştıkları, psikolojik baskı ve mobing uygulandığını, 24/24 sistemine göre nöbet tuttuklarını ifade ettiğini belirterek, diğer sorunları da şöyle dile getirdi:

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde uzman çavuşların hizmet eri gibi görülmesinin çok eskilerde kaldığını dile getiren Subaşı, uzman çavuşların özlük haklarının iyileştirilmesini talep ederek, Milli Savunma Bakanı Akar’a şu soruları yöneltti;

 

 

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Antalya Zübeyde Hanım’ı anıyor

Kaftancıoğlu beraat etti