Vajina Kaşıntısına Ne İyi Gelir? Vajinal Kaşıntıya Doğal Çözüm

Zaman zaman her kadının yaşayabileceği vajina kaşıntısına ne iyi gelir? Rahatsız edici bir durum olan vajina kaşıntısı neden olur, doğal çözüm için ne yapılır? Bu soruların cevaplarını merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam ediniz.

Vajina çok hassas bir bölgedir ve bu bölgede meydana gelen kaşıntı kadını oldukça rahatsız edecektir. Ve günlük hayatını etkiler. Vajina kaşıntısının yanında çoğunlukla vajinada yanma hissi, kızarıklık, tahriş ve vajinadan pütürlü akıntı gelmesi gibi belirtiler de görülür. Vajinal kaşıntıya neden olan etkenler arasında; cinsel yolla bulaşan hastalıklar, bakteriyel enfeksiyonlar, menopoz ve kimyasal maddeler yer almaktadır. Aynı zamanda fazla stres ve bağışıklık sisteminin güçsüz olması da vajina kaşıntısına neden olan diğer faktörlerdendir. Gelin vajinadaki kaşıntıya ne iyi gelir? Vajinal kaşıntıya doğal çözümleri birlikte ele alalım.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Volkan Kurtaran vajina kaşıntısına neden olan durumları şu şekilde ifade etmektedir:

“Vajinal kaşıntı kadına genel olarak vajina bölgesinde bir mantar hastalığının varlığına işaret etmektedir. Bu mantar çeşidinin tıp literatüründeki ismi Candida Albicanstır. Antibiyotik kullanımı, doğum kontrol hapları, yanlış beslenme, stres, dar kıyafetler, menopoz, sperm ile uzunca bir süre temas hali, cinsel ilişki, zayıflayan bağışıklık sistemi, aylık menstruasyon döngüsü ve kişisel bakım ürünleri, vajinada kaşıntı mantar oluşumuna neden olmaktadır. Bununla birlikte, bakteri enfeksiyonları da vajinal kaşıntıya sebebiyet verebilmektedir.”

“Vajinal mantarın en sık karşılaşılan belirtisi vajina kaşıntısıdır” diyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Banu Göker Özdemir, sözlerine şöyle devam etmektedir:

“Vajinal mantarda, vajina kaşıntısı çok şiddetlidir ve hasta vajina kaşıntısına dayanamayacak boyuta gelir. Zaten genelde bu aşamadan sonra doktora gidilir. Ayrıca kokusuz ve beyaz renkli olan süt kesiği gibi bir akıntıda vajinal mantarın belirtileri arasındadır. Enfeksiyon şiddetli ise idrar yaparken yanma ve cinsel ilişki sırasında acı hissedilebilir.”

Vajinal kaşıntı için tedavi olabilir ilaç ve kremler kullanabilirsiniz. Doktora giderek tavsiye ettiği krem ve ilaçlarla kaşıntıdan kurtulabilirsiniz. Fakat doktora gitmeye vaktiniz yoksa ve evde doğal yöntemler ile çözüm bulmak istiyorsanız, vajinal kaşıntıya doğal çözümler sizlerle.

Karbonatın temizleyici özelliği vardır. Bu nedenle karbonat vajinada kaşıntı yaratabilecek mantarları öldürür. Karbonatlı su hazırlamak için 1 litre suya 2 yemek kaşığı karbonat atın. Karbonat eriyinceye kadar güzelce karıştırın. Karbonatlı su ile vajinanın içini yıkayın. Sonra da ılık su ile vajinayı yıkayabilirsiniz. Yıkanan vajinayı temiz bir havlu ile kurulayın.

Elma sirkesinin antibakteriyel ve antifungal (mantar önleyici) özelliği vardır. Bu özelliği ile mantarların neden olduğu vajinal kaşıntıyı giderir. Ve elma sirkesinin bir diğer faydası vajinanın pH dengesini düzenlemesidir. Böylece vajinal kaşıntıdan doğal bir yöntemle kurtulursunuz.

Gelelim elma sirkesi ile vajinal kaşıntıyı yok etmek için tarifimize; bir bardak ılık su içerisine 2 yemek kaşığı elma sirkesi ekleyin. Birkaç gün süresince günde iki kere bu karışım ile vajinanızı yıkayın. Bunun yanında elma sirkesini içmek de iyi gelebilir. Bunun için bir bardak sıcak su içerisine, 1 yemek kaşığı elma sirkesi ve 1 tatlı kaşığı bal ekleyip, bu karışımı içebilirsiniz.

Yoğurdun vajina kaşıntısına iyi geleceği pek akla gelmez. Ama yoğurt aktik kültürker içerdiği için vücuttaki enfeksiyonun yayılmasını önler. Ve vajinada kötü bakteriler kaşıntıya neden oluyorsa kötü bakterileri yok ederek, yararlı bakterilerin ürümesine yardımcı olur.

Yoğurt ile vajinal mantar tedavisi için vajinanıza yoğurt sürünüz. Bu işlemi kaşıntı sorununuz bitene kadar her gün günde iki kere uygulayın. Ayrıca, her gün birkaç kase sade yoğurt yemek de iyi gelecektir.

Bir diğer anti-bakteriyal özelliğe sahip bitki de fesleğendir. Fesleğen bitkisinin yaprakları anti-mikrobik, antifungal ve anti- bakteriyel özelliğe sahiptir. Bu özelliklerinden dolayı fesleğen ile vajinal mantar tedavisi yapılabilir. Fesleğen ile vajinal mantar tedavisi için yapmanız gereken su dolu bir kaba fesleğen yapraklarından ekleyip kaynatmak ve kaynadıktan sonra 20 dakika demlenmesini beklemektir. Demlenen fesleğen suyunu günde iki kere içiniz.

Hindistan cevizi yağı enfeksiyonlara çok iyi gelmektedir. Bu nedenle mantara neden olan Candida albicans mantarını öldürür. Hindistan cevizi yağı ile vajinal mantar tedavisi için Hindistan cevizi yağını doğrudan vajinanıza sürmelisiniz. Burada dikkat etmeniz gereken elinizdeki Hindistan Cevizi yağının saf ve kaliteli olmasıdır.

Hindistan cevizi yağını vajinaya sürerseniz ped kullanmanız en sağlıklısıdır. Çünkü Hindistan cevizi yağı çamaşırınızda ve kıyafetinizde yağ izi bırakabilir.

Anti-bakteriyel bir diğer besin ise sarımsaktır. Sarımsak antibiyotik özellikte olduğu için vajinada kaşıntıya neden olan bakterileri öldürme konusunda oldukça başarılıdır. Sarımsak tüketildiğinde vücudun bağışıklık sistemi güçlenir böylece enfeksiyonlar ile savaşır.

Sarımsak ile vajinal mantar tedavisi için bir iki damla sarımsak yağı ile bir tatlı kaşığı E vitaminini karıştırıp vajinaya sürebilirsiniz. 10 dakika bekledikten sonra sıcak su ile güzelce yıkayınız. Bu yöntemi bir iki hafta günde iki kere uygulamalısınız.

Anti-bakteriyel özelliğe sahip bir diğer besin de baldır. Bal ile vajinadaki kaşıntı ve yanmayı giderebilirsiniz. Bal kaşıntıya neden olan bakterileri vücudunuzdan atmanıza yardımcı olur.

Bal ile vajinal mantar tedavisi için balı doğrudan vajinanıza sürmelisiniz. 30 dakika kadar bekledikten sonra ılık su ile güzelce yıkamalısınız. Bu işlemi vajinadaki kaşıntı yok oluncaya kadar günde iki kere uygulayabilirsiniz. Ve her gün bir bardak sıcak suyun içerisinde 1-2 yemek kaşığı bal koyup içmek de fayda sağlayacaktır.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Funda Yazıcı Erol, vajinal kaşıntıdan korunmak için; genital bölge temizliğinin evde iyi yapılmasına, banyo ve tuvalet sonrası vajinanın nemli bırakılmamasına, dikkat edilmesi gerektiğini söylemiştir. Ayrıca dikkat edilmesi gereken diğer noktalar şunlardır:

İlginizi çekebilecek içerik: Milia Nedir? Neden Olur?

Video içerikler ürettiğimiz Begonya Kadın youtube kanalımıza abone olmaya da bekleriz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

BEŞBARMAG KUŞ CENNETİ

Konyaaltı’nda satranç heyecanı başladı