Vali Yazıcı’nın 65’nci AHENK ziyareti meslek lisesine

Vali Yazıcının 65nci AHENK ziyareti meslek lisesine

 

ANTALYA,(DHA) – ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, ‘Antalya’da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma’ (AHENK) projesi kapsamında 65’inci okul ziyaretini Prof. Dr. Tuğgeneral Cevdet Demirkol-Ayhan Demirkol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne yaptı.
Vali Yazıcı, AHENK ziyaretlerini, yoğun programlarına rağmen sürdürüyor. Vali Yazıcı’nın Prof. Dr. Tuğgeneral Cevdet Demirkol-Ayhan Demirkol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ziyaretine Kepez Kaymakamı Nusret Şahin ile İl Milli Eğitim Müdür Emre Çalışkan eşlik etti.
Ziyareti kapsamında Çocuk Gelişimi ve Hasta-Yaşlı Bakımı bölümünden yaklaşık 100 öğrenci ile bir araya gelen Vali Yazıcı, öğrencilerle yalan, kitap, dostluk ve hayaller üzerine sohbet etti. Öğrencilerden gelen soruları büyük bir keyifle yanıtlayan Vali Yazıcı, nasıl vali olduğunu ve merak edilen soruları yanıtladı.
SOHBET İÇİN BURADAYIM
Gençlerle bir arada olmaktan büyük keyif aldığını ve sık sık öğrencilerle bir araya geldiğini ifade eden Vali Yazıcı, “Gençlerle ve eğitimle ilgili konular beni hep heyecanlandırıyor ve ilgimi çekiyor. Sizlerle sohbet etmek için buradayım. Bana merak ettiğiniz her şeyi sorabilirsiniz. Her şeyi konuşabiliriz. Tek bir şartım var salondakilerin büyük çoğunluğunun konuşmasını istiyorum” dedi.
“Bence hayalleriniz bir müddet sonra hedeflerinize dönüşmeli. Benim hayalim bir müddet sonra hedefe dönüştü ve ben bu hedefimi başararak İstanbul’da üniversite kazanıp okudum” diyen Vali Yazıcı, Düzceli olduğunu, lise yıllarında ise Burdur’da okuduğunu anlattı. Vali Yazıcı, şöyle konuştu;
“Burdur’u seviyorum. 6 sene Burdur’da okudum. Sonra da ilk Kaymakamlık görevim yine Burdur’un Karamanlı ilçesine çıktı. Düzceliyim ama Düzce’den çok Burdur’da kaldım. Şuanda torunum, oğlum ve gelinim de Burdur’da yaşıyor. Burdur hep hayatımızda ve bizim ailemiz için özel bir yeri var.”
‘KENDİNİZE YAPILMASINI İSTEMEDİĞİNİZ ŞEYİ YAPMAYIN’
Öğrencilerle karşılıklı soru-cevap şeklinde devam eden etkinlikte onları en çok neyin rahatsız ettiğini soran Vali Yazıcı, “Şimdi geldik ziyaret ettiğim her okulda yaptığım ankete. Ankette ‘Sizi en çok sinirlendiren şey nedir?’ sorusunu soruyorum. Bu yaptığım ankette genellikle yüzde 80 oranında yalan söylenmesi, dedikodu ve iftira geliyor. Bizler bu konulardan rahatsız oluyoruz. Hem yalan söylüyoruz hem de rahatsız oluyoruz. Kendimize yapılmasını istemediğiniz bir şeyi başkasına da yapmamalıyız diye düşünüyorum” dedi.
Vali Yazıcı, öğrencilerden yalan söylememelerini ve en yakın dostunda kitap olduğunu öğütledi. Öğrencilerle sohbetinin ardından okulda görevli öğretmen ve idarecilerle de bir araya gelen Vali Yazıcı, okulun genel durumu ve faaliyetleri hakkında bilgiler aldı. Vali Yazıcı, öğretmenlere AHENK projesinin önemini anlatarak başarıya ulaşması noktasında desteklerinin çok önemli olduğunu söyledi.(DHA)

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Hükümlü 2 firari polise yakalandı

Hükümlü 2 firari polise yakalandı

Antalya turizmine 9 günlük bayram tatili dopingi