Varis ve Karaciğer Yağlanması İçin Çaylar Ve Zayıflama İçin Çay Tarifleri

Çay ülkemizde başta olmak üzere dünyanın her yerinde popüler bir içecektir. Varis ve Karaciğer Yağlanması için çaylar ise bu hastalıktan mustarip olan kişilerin başvurduğu bir çözümdür. Beyaz çaydan siyah çaya kadar pek çok çeşidi mevcut olan çay organizmalarımız için faydalı bileşikler içermektedir.

Çaylar içerdiği faydalı maddeler sayesinde toksinlerin vücudumuzdan atılması ve varisli damarların oluşturduğu olumsuzlukların en aza indirilmesine yardımcı olurlar. Bir başka katkısı ise çay ile kilo kaybı yani zayıflamak mümkündür. Peki, çayın hangi faydaları vardır? Çayın zararları nelerdir? Varis için çay nasıl hazırlanır? Karaciğer yağlanması için çay nasıl hazırlanır? Tüm bu soruların yanıtları yazımızda bulacaksınız.

Yazımızda en çok fayda alabileceğiniz çayların içinde en kolay hazırlananlarını, gerekli malzemelerini ve nasıl hazırlandıklarını anlatacağız.

İlginizi Çekebilir: Sinameki Çayı Kabızlıkta Nasıl Kullanılır?

Karaciğer yağlanmasını önlemek için maydanoz ve nane çayı hemen hemen her uzman ve kesimce önerilmektedir. Nane çayı en yayın kullanılan bitki çaylarından birisi olarak yerini koruyor. Maydanozun antioksidan özelliği ile vücudumuzdaki toksinleri arındırması beraberinde gelmektedir. Bu sayede karaciğerin düzgün bir şekilde çalışması için gerekli olan A ve C vitaminlerini de bolca almış oluruz.

Malzemeler

Maydanoz ve nane çayı hazırlanışını merak edenler için tarifimiz yazımızın bu bölümünde. Gerekli malzemeleri temin ederken organik olmalarına özen gösterin. Ardından yapmanız gerekenleri aşağıdaki listeliyoruz.

At kestanesi çayı idrar söktürücü özelliğinin yanında iltihap önleyici özelliği de taşımaktadır. Varisli damarlara karşı at kestanesi çayı genelde dolaşım bozuklukları sebebiyle oluşan varisleri terapi etmek için terapötik amaçla kullanılmaktadır. Bu sayede iltihaplanmanın sebep olduğu ağrıları da hafifletmek için kullanılan bir çaydır.

Malzemeler

At kestanesi çayı nasıl hazırlanır merak edenler için hazırlanma aşamalarını sizler için anlattık. Gelin adım adım hazırlanışı inceleyelim.

Çaydan olumlu netice almak için en az iki hafta boyunca her gün bir fincan at kestanesi çayı içmeniz gerekmektedir.

Nane, dünyada en çok tüketilen baharatlar arasında yer almaktadır. Nane çayı sayesinde kolayca kilo vermeniz mümkündür. Kilo vermek için diyet listesi uygulayanların baş ucu çayı genelde nane çayıdır ve bu çay listelerin zirvesindeki yerini korumaya devam etmektedir. Nane antioksidan özelliği ve iltihap önleme özelliği ile bilinmektedir.

Nane çayı için gerekli malzemeler

Nane çayı tüketmek isteyenlerin aklına gelen nane çayı nasıl hazırlanır sorusunun cevabı için detaylar yazımızda. Nane çayının hazırlanış aşamaları aşağıdaki gibidir.

Bu çayın faydasını görmek için mutlaka 2 ile 3 hafta boyunca karnınız aç olarak tüketin. Düzenli kullanımda daha hızlı etkiler göreceğinizi söyleyebiliriz.

Malzemeler:

Yapılışı: Yarım litre sıcak suyun içine tüm malzemeler katılır ve karışım demlemeye bırakılır. Son aşamada üzerine yarım litre soğuk su da ilave edilerek elma ve limon dilimleri ile karışım tamamlanır ve karıştırılarak içilebilir.

Malzemeler:

Yapılışı: Malzemelerin hepsini miksere ilaveten mikserden geçiriniz. Elde ettiğiniz bu karışımdan sabah 4 tatlı kaşığı kadar tozu 2 su bardağı kaynamış suda karıştırarak hazırlayın. Karışımın 5 dakika demlenmesini bekleyin ve aç karnına tüketin.

Malzemeler:

Yapılışı: Bütün malzemeleri bir özensiz ilaveten sıcak suyla demleyin. Öğünlerden sonra birer fincan tüketebilirsiniz.

Malzemeler:

Hazırlanışı: Tüm malzemeleri 1 litre kaynatılmış su içinde 10 dakika demleyin ve ılıştırdıktan sonra düzenli bir şekilde tüketin.

Malzemeler:

Hazırlanışı: Tüm malzemeler demliğe konulur ve üstüne azıcık azıcık sıcak su dökülerek ağzı kapatılır. Ortalama 6-7 dakika sonra içime hazırdır. Gün boyu içecekseniz çayı süzüp içmelisiniz.

Varis ve Karaciğer Yağlanması için sizlere çağ önerilerimiz sunduk. Dilerseniz Youtube kanalımız üzerinden faydalı video içeriklerimize de ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Sigaraya yeni zam

İş Göremezlik Ödemeleri, Sağlık Gideri Teminatı kapsamına alındı

Antalya Haberleri: ‘İş Göremezlik Ödemeleri’, Sağlık Gideri Teminatı kapsamına alındı