Vücut kırgınlığı nedir? Vücut kırgınlığı neden olur? Vücut kırgınlığına iyi gelen bitki çayları!

Vücut kırgınlığına ne iyi gelir? Günümüzün en sık rastlanan şikayetlerinden biri olan Vücut kırgınlığı covid belirtisi olmasıyla insanları korkutsa da her vücut kırgınlığı korona virüs belirtisi değildir. Peki vücut kırgınlığı ne demek? Vitamin eksikliği, duygu değişikliği, fiziksel ve zihinsel yorgunluk gibi çeşitli sebeplerden oluşabilen yorgunluk hissidir.  Sebebine göre vücut kırgınlığı ilaç kullanımı gerektirebiliyor. Göründüğünüz doktor eğer uygun görürse vücut kırgınlığı antibiyotik ile de tedavi gerektirebiliyor. Vücut kırgınlığı evde nasıl geçer? Birçok sebepten ortaya çıkabilen vücut kırgınlığına iyi gelen bitki çayları hangileri?

vücut kırgınlığı neden olur

Çeşitli hastalıkların belirtisi olarak kabul edilen ve kişinin enerjisini düşüren vücut kırgınlığı fiziksel hareketi azaltıyor ve hatta bazen psikolojik kökenli de olabiliyor. Vücut kırgınlığı şikayetini yaşayan kişiler sağlıksız ve yorgun bir görüntüye sahiptirler. Vücut kırgınlığı birçok sebeple meydana gelebiliyor. Düzensiz uyku ve stresin başta geldiği vücut kırgınlığı sebepleri arasında vitamin eksikliği, yetersiz beslenme gibi durumlarda yer alıyor. Son dönemlerde vücut kırgınlığı yaşayan kişiler korona virüs belirtisi olduğu için daha çok korkuyor. Yapılan araştırmalar korona virüsüne sahip olmayan kişilerde bile son 1 senedir vücut kırgınlığı şikayetinin arttığını söylüyor. Özellikle mevsim geçişlerinde artan vücut kırgınlığı psikolojik nedenlere bağlı da gelişebiliyor. Kapanma sürecine girildiğinden beri evlere kapanma ve hastalığa yakalanma korkusu vücut kırgınlığı şikayetini arttırarak rutin hayatı bozuyor. Genellikle üst solunum yolu hastalıklarının başında ve sonunda görülen vücut kırgınlığı erkeklere kıyasla kadınlarda daha sık rastlanıyor. Vücut kırgınlığının kadınlarda daha sık görülmesinin birçok nedeni olsa da en belirgin nedeni kadınların her ay regl döngüsünden dolayı kaybettiği enerji ve stres yer alıyor.

Pandemi sebebiyle kapalı kaldığımız dönemlerden beri çoğu kişide sık sık rastlanan vücut kırgınlığı korona belirtisi olmasıyla insanları korkutuyor. Ancak her vücut kırgınlığı korona belirtisi değildir. Gün içinde ya da bazı dönemlerde meydana gelen vücut kırgınlığı kansızlık sebebiyle meydana gelebiliyor. Yoğun tempoda çalışırken fiziksel ve zihinsel yorgunluğumuz da vücut kırgınlığına neden oluyor. Bu yüzden vücut kırgınlığı yaşam kalitesini büyük ölçüde etkiliyor. Gribal enfeksiyon sonucunda meydana gelebilen vücut kırgınlığının önemli nedeni uyku düzenidir. Uyku düzensizliği vücudu hastalıklara açık hale getirir en başta da vücut kırgınlığına sebebiyet verir. Vitamin eksikliği ve kansızlık da vücut kırgınlığı sebeplerinden biridir. Yoğun iş temposunun vücut kırgınlığına sebep olduğunu söylemiştik ancak hareketsiz yaşam da vücut kırgınlığına sebep olabilir. Ruhsal bozuklukların da ilk belirtisi olan vücut kırgınlığı uzun süre geçmediğinde sağlık sorunlarının ciddileşmesine ve kronikleşmesine neden olur. Kemik ve baş ağrısı şiddetlenebilir. Hareket ettikçe fiziksel ağrı, iştahsızlık ve uykusuzluğun takip ettiği vücut kırgınlığı hastalıklarla tehlikeli bir kısır döngüye girebilir.

Yukarıda bahsettiğimiz vitamin eksikliği gibi metabolik hastalıklar, duygu değişikliği, depresyon gibi ruhsal hastalıklar vücut kırgınlığına sebep olabiliyor demiştik. Peki vücuttaki kırgınlık nasıl geçer? Bu problemi aşmak için öncelikle dengeli beslenme geliyor. Gerekli vitamin ve mineralleri almak gerekiyor. Evde tercih edeceğiniz bazı besinler ile vücut kırgınlığı, halsizlik sorununu giderebilirsiniz. Sizler için yazının sonunda vücut kırgınlığına iyi gelen ve size enerji verebilecek çeşitli tarifler bıraktık. Vücut kırgınlığınız varsa göz atmanızda fayda var. Eğer vücut kırgınlığı şikayetiniz devam ediyorsa bir uzman doktora başvurmanız öneriliyor.

vücut kırgınlığı nasıl geçer

Vücut kırgınlığı kısa süreli olduğu gibi uzun süreli de devam edebilir. Kronik yorgunlukta diyebileceğimiz bu durumda insanlar hastaneye gitmek yerine evde çözümler ararlar. Bir önceki bölümde sizlere vücut kırgınlığına iyi gelebilecek bazı yollar sunduk. Bu bölümde ise vücut kırgınlığınızı giderip size güç verebilecek ve rahatça temin edebileceğiz bazı besinler önereceğiz.

vücut kırgınlığı ne demek

Bu bölümde vücut kırgınlığı hakkında en çok sorulan sorular ve yanıtları bulunuyor.

Vitamin eksikliği, duygu değişikliği, fiziksel ve zihinsel yorgunluk gibi çeşitli sebeplerden oluşabilen yorgunluk hissidir. Bu yorgunluk kısa süreli olabildiği gibi uzun süreli yani kronik de olabilir.

Vücut kırgınlığına eşlik eden baş ağrıları için doktorunuzun önerdiği ağrı kesicilerden kullanabilirsiniz. Ancak vücut kırgınlığı şikayetinizin nedenini bilmeden ilaç kullanmanız sakıncalı olabilir. Doktorunuza danışmadan ilaç kullanmayınız.

Vücut kırgınlığı aslında bir belirtidir ancak vücut kırgınlığını daha önce yaşamamış kişiler bunun nasıl olduğunu bilmediğinden belirtilerini merak ediyor. Eklerde ve kemiklerde sızı ya da ağrı, isteksizlik, halsizlik ve yorgunluk hissi olarak sıralayabiliriz.

Son 1 senedir yoğun şekilde korkusunu yaşadığımız korona virüsünün en belirgin belirtisi vücut kırgınlığıdır. Ancak zamanla form değiştiren korona virüs her kişide farklı bir belirti gösteriyor. ‘Her vücut kırgınlığı korona virüsü belirtisi değildir.’

Vücut kırgınlığı şikayetiniz için sağlık kuruluşlarının acil bölümüne başvurabilir ya da dahiliye bölümüne görünebilirsiniz. Muayene ve tetkiklerin ardından uzmanlarca ilgili alanlara yönlendirilirsiniz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Madecassol krem makat çatlağına iyi gelir mi?

Madecassol krem basura iyi gelir mi?