Yazmalar ÇIĞLIK oldu!

   Finike Belediyesi Başkan Yardımcısı Sıdıka Gökyar Kızılca tarafından yapılan basın açıklamasına onlarca kadın katılırken, şiddete karşı bir araya gelen kadınlar, yazmalarla şiddete dikkat çekti. Yazmalar, tören alanına asılırken, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi de yazmaların yerden kaldırıldığı ana eşlik etti. İlçe Jandarma Komutanı Murat Kemal Karayaka, İlçe Emniyet Müdürü Ethem Yer, Belediye Meclis Üyeleri Ali Bağrıyanık ve Arif Ertuğ ile İlçe CHP Gençlik Kolları Başkanı Ersin Dalgıç da yazma bağlama etkinliğine katıldılar. 

ÜLKE, KADINLAR İÇİN CEHENNEME DÖNÜŞTÜ

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında, Atatürk Parkı Tören Alanı’nda düzenlenen etkinliğe, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Gönül Arıkan, İyi Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Tülay Baloğlu ve çok sayıda Finikeli Kadın katıldı. Finike Belediyesi Başkan Yardımcısı Sıdıka Gökyar Kızılca tarafından yapılan basın açıklamasında, “Kadınların hayattan koparılmalarına, adaletin sessiz kalmasına, bu ülkenin kadınlar için cehenneme dönüşmesine, yasaların kadınları güçlendirmemesine, isyanımız var” denildi. 

2021 YILINDA 350 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ

Açıklamada, 2021 yılında 350 kadının, eşleri, sevgilileri, aile bireyleri ya da hiç tanımadıkları erkekler tarafından öldürüldüğüne dikkat çekilirken, “Bu gidişata sessiz kalmıyoruz, isyan ediyoruz. Haklarımızı savunmaktan, yetkilileri göreve çağırmaktan, yaşamak için haykırmaktan vazgeçmiyoruz!” ” ifadelerinde bulunuldu. 

HER YAZMA BİR DİLEK OLSUN 
Öldürülen ve şiddet gören kadınların, yere bırakılan yazmalarla sembolize edildiği etkinlikte  “Bugün, öldürülen kadınların anısının ardından, Yere düşen her bir yazma bir dileğe dönüşsün diyoruz. Bu topraklarda yaşamış ve yaşayan tüm kadınlar için bir dilek tutuyoruz. Kadınlar yaşasın! Kadınlar artık ölümle değil, Yaşamla anılsın!” denilerek, yerdeki yazmalar kaldırıldı.



Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Manavgat’ta polisten KADES bilgilendirmesi

İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz!