‘YENİ TURİST PROFİLİ, ARTAN FARKINDALIĞA PARALEL DEĞİŞİM GÖSTERİYOR !’

‘YENİ TURİST PROFİLİ, ARTAN FARKINDALIĞA PARALEL DEĞİŞİM GÖSTERİYOR !’

Başkan Kaan Kavaloğlu şu açıklamada bulundu:

“Yeryüzü ölçeğinde diğer tüm dünya sistemlerini etkileyebilen küresel değişimin itici gücüyüz ve maalesef değişen sistemlerden bazen endişe verici şekillerde etkileniyoruz.Sektörel sürdürülebilirliğin daha ötesinde yaşamın sürdürülebilirliği insanoğlunun temel konusu oldu. Küresel değişim konusunda artan farkındalık sayesinde, dünyadaki tüm yaşam için daha sürdürülebilir bir yol çizmek amacıyla bizler daha bütüncül düşünmek durumundayız. 

Sektör olarak, taşın altına elimizi koyarak bakanlığımız önderliğinde yürütülen programa her geçen gün tüm gücümüzle daha fazla dahil oluyoruz. Yeni turist profili, artan farkındalığa paralel değişim gösteriyor ve havayolu firmalarını, konaklama tesislerini bu konuya duyarlı işletmelerden seçmeye özen gösteriyor. Bu değişimleri takip etmek hem yaşamsal hem de sektörel sürdürülebilirlik için temel önem arz ediyor.

Bu sayımızda Stockholm Üniversitesi tarafından yapılan bir çalışmaya da yer verdik. Bu araştırmayı incelediğimizde Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansımız (TGA) tarafından yürütülen sürdürülebilirlik sertifikasyonunun ne kadar önemli olduğunu anlayabiliyoruz. Bu bilgiler ışığında, hem bireysel hem de işletmeler olarak sürdürülebilirliğe olan katkılarımızın katlanarak artacağını düşünüyoruz.”

Okumak için: https://drive.google.com/file/d/1I9GPhuEKtdGSmhB4u6qSZYwAc4YhmwvG/view 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
ANLAMLI KUTLAMA

ANLAMLI KUTLAMA

YOLCU SAYISI % 32, UÇAK SAYISI % 24 ARTTI

YOLCU SAYISI % 32, UÇAK SAYISI % 24 ARTTI