‘Zammın suçlusu fırıncı değil!’

Antalya Fırıncılar Odası’ndan yapılan duyuruda, 210 gram ekmeğin bugünden itibaren 5 liradan satılacağı açıklandı. Vatandaşlar ise bu duruma tepki gösterdi. Bunun üzerine gelen zamlarda dolayı artık fırıncıların da dayanacak gücü kalmadığını belirten Antalya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Unlu Mamul Meslek Komite Üyesi Murat Totoş, “Vatandaşı mağdur etmek amacımız değil. Doğal gaza yapılan yüzde 50 zammı biz yapmadık. Elektriğe gelen yüzde 50 zammı biz yapmadık. Asgari ücrete gelen zammı biz yapmadık. Ham maddeye gelen zammı biz yapmadık. Mayaya ve una gelen zammı biz yapmadık. Ama yine de fiyatın yükselmesinden dolayı vatandaşımızdan özür diliyoruz. Bu suç bizim değil. Biz de vatandaşlara ucuza ekmek satmak isteriz. Eğer devlet bize destek verirse, SGK’ mızı almaz ise sübvanse ürün verir ise elektriğimizi, doğal gazımızı indirim yapar ise biz seve seve ekmeği ucuza satmaya dünden hazırız” şeklinde konuştu.

“BİZDE ŞAŞIRDIK”

Her geçen gün artan maliyetlere tepki gösteren Murat Totoş, “Biz artık şaşırdık. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. İki ay önce un başvurumuza yaptığımızda gündemde böyle bir şey yoktu. Ayın birinde yüzde 50, yüzde 50 zam geldi. Sadece biz değil, herkes zam haberlerini yetişemiyor” ifade etti.

FIRINLAR İFLAS BAYRAĞINI ÇEKTİ

Vatandaşlar ekmek alamıyor, fırıncılar ise gelen zamlardan üretemediğini ancak vatandaşın fırıncılara tepki göstermesi üzerine Murat Totoş, “Bu zammın suçlusu fırıncılar değil.  Her geçen güne gelen zamlardır. Artık bizim dayanacak gücümüz kalmadı. Çünkü ekmek her zaman siyaset malzemesi olduğu için bize gelen her ürünü zam yapılıyor. Ama biz ekmeğe zam yaptığımız zaman herkes ayaklanıyor. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Fırınlar artık bu şeklide ayakta duramayacak çünkü maliyetini kurtaramadığı için birçok fırıncı zaten kapatıyor. Birçok fırıncı iflas bayrağını çekmiş durumda bu durumun önüne şuan da zaten geçilemiyor. Biz artık giderlerimize yetişemiyor. Zaten artık fırıncılar markete de bakkal ekmeğine de servise çıkmak istemiyor. Çünkü lojistik giderleri bile çok ciddi maliyet herkes kendi kabuğuna çekilmiş bir vaziyette e ne yapsın bu adam ölsün mü? Çalacak mı?” şeklinde konuştu. 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Başkan Böcek: 50 milyonluk tesisin temeli atılacak

Korkuteli Haberleri: Başkan Böcek: 50 milyonluk tesisin temeli atılacak

Et ve süt fiyatlarına zam geliyor