Zuhal Olcay Kimdir?

Zuhal Olcay Kimdir?

Ülkemizin en başarılı kadın oyuncularından bir tanesi olan Zuhal Olcay hem güzelliği hem de üstün oyunculuk yetenekleri ile her insan tarafından beğenilen ve sevilen isimlerden biridir. Yazımızın devamında; Zuhal Olcay kimdir? Zuhal Olcay kaç yaşında? Zuhal Olcay aslen nereli? Zuhal Olcay’ın burcu nedir? Zuhal Olcay’ın kilosu ve boyu kaçtır? Zuhal Olcay evli mi? Zuhal Olcay’ın rol aldığı dizi ve filmler nelerdir? Zuhal Olcay’ın Instagram hesabı nedir? Gibi sorulara ve daha fazlasına yanıt bulabilirsiniz. 

10 Ağustos 1957 tarihinde İstanbul / Üsküdar’da dünyaya gelen başarılı oyuncu Zuhal Olcay’ın annesi ev hanımı babası ise berberdir. Tek çocuk olan Zuhal Olcay, çocukluğunu Üsküdar’da geçirmiştir. Teyzelerinden en büyük olan piyano öğretmeni diğer iki teyzesi ise devlet tiyatrosu sanatçılarıydı. Güzel oyuncu Zuhal Olcay, Üsküdar Kız Lisesi’nde eğitimini tamamladıktan sonra, Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü okumuştur. 1976 senesinde üniversite eğitimini tamamlayan Zuhal Olcay, Londra’ya gitmiştir ve burada 1 sene daha oyunculuk üzerine eğitimler almıştır. 1976 senesinde mezun olduktan sonra 19 yaşında okul arkadaşı ve kendisi gibi oyuncu olan Selçuk Yöntem ile evlendi. Selçuk Yöntem ile 3 sene süren evliliğinin ardından Zuhal Olcay ve Selçuk Yöntem çiftti boşandı. Boşandıktan sonra İzmirli iş adamı Zafer Olcay ile tanışarak İzmir’e yerleşti. İzmir Ulusal Tiyatrosu’nda sahneye çıkmaya başlayan başarılı oyuncu Zuhal Olcay, ikinci kez Zafer Olcay ile dünya evine girmiştir ve bu evlilikten Ceren adında bir kızları olmuştur.

1987 senesinde Zafer Olcay ve Zuhal Olcay çifti boşanma kararı aldılar. 1983 senesinde güzel oyuncu Zuhal Olcay ilk filmi “Sönmüş Ocak” için kamera karşısına geçti. 1985 senesinde “Parmak Damgası” adlı bir proje ile büyük bir üne kavuşmuş ve çok sayıda kişiye ulaşmayı başarmıştır. Buna ek olarak Zuhal Olcay, tiyatrolarda oynamaya devam etti. 

1986 senesinde “Martı” oyunundaki başarısından dolayı Avni Dilligil Drama Ödülünü almıştır. Daha sonra 1989 senesinde Evita Müzikalindeki performansı dikkat çekti ve daha sonrasında 1990 senesinde Haluk Bilginer ile birlikte tiyatro stüdyosunu kurdu ve çeşitli oyunlarda rol aldı. Yine aynı sene ilk albümü olan “Küçük Bir Öykü” isimli albümünü yayınlandı. 

İlginizi Çekebilir: Aslı Enver Kimdir?

Başarılı oyuncu Zuhal Olcay, 1992 senesinde Londra’da Haluk Bilginer ile evlendi. Aynı sene, Zuhal Olcay ve Haluk Bilginer çifti birlikte bir dizide rol aldı. Zuhal Olcay siyasete çok ilgi duyduğu için Bakırköy belediye başkanlığına aday oldu. Başarılı oyuncu ve sanatçı Zuhal Olcay, 1993 ve 1996 seneleri arasında “İki Çift Laf” ve “Oyuncu” albümlerini çıkardı. 1997 senesinde de “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü kazanmıştır. Pek çok başarılı dizi ve filmlerde rol alan güzel oyuncu Zuhal Olcay birçok ödüle aday gösterilmiş ve çoğunu kazanmıştır. 

Zuhal Olcay, 2004 yılında Haluk Bilginer ile olan evliliğini sonlandırdı. Zuhal Olcay, 5 Ağustos 2016 tarihinde sahnede şarkı söylerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiası ile 4 sene hapis cezasına çarptırıldı. Cezası 11 ay 20 gün olarak yansıdı ve mahkeme Zuhal Olcay’ın daha önce bir kamu görevlisine hakaretten hüküm giydiği gerekçesi ile cezayı ertelemedi. 

10 Ağustos 1957 tarihinde dünyaya gelen başarılı oyuncu Zuhal Olcay, içinde bulunduğumuz 2022 senesi itibari ile 65 yaşındadır. 

İstanbul / Üsküdar’da doğup büyüyen Zuhal Olcay çocukluk senelerini burada geçirmiştir. 

10 Ağustos tarihinde doğan başarılı oyuncu Zuhal Olcay, bir aslan burcu kadınıdır. 

Gerek güzelliği gerekse başarılı oyunculuğu ile milyonların kalbinde taht kuran Zuhal Olcay’ın boyu 1.72 kilosu ise 66’dır. 

Daha önce 3 tane evlilik yapan Zuhal Olcay’ın yaptığı evlilikler boşanma ile sonuçlanmıştır. Şu anda evli olmayan güzel oyuncu Zuhal Olcay’ın hayatında özel bir ismin olup olmadığı bilinmiyor. 

Pek çok başarılı yapımlarda rol alan ve pek çok ödüle layık görülen Zuhal Olcay, Türk dizi ve sinema oyuncusu ve şarkıcıdır. 

Instagram hesabında 297 gönderisi ve 246 bin takipçisi olan güzel oyuncu Zuhal Olcay’ın hesabına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Antalya Kültür Yolu Festivalinde yoğun programlarla devam ediyor

Antalya Kültür Yolu Festivali’nde yoğun programlarla devam ediyor

100. Yıl Cumhuriyet Ormanında fidan dikildi

‘100. Yıl Cumhuriyet Ormanı’nda fidan dikildi