Bactrim Şurup Ne İşe Yarar, Yan Etkileri Neler?

Bactrim şurup yapısında trimetoprim ve sülfametoksazol içermektedir. Bunlar bakterilerin ölmesine yardımcı olur. Bactrim şurup kullananlar genellikle doktor tavsiyesi üzerine almaktadırlar. Bactrim şurup ne işe yarar? Sorusunun cevabını detaylı bir şekilde sizin için kaleme aldık.

Yazımızı yazarken Bactrim şurubun prospektüsü baz alınmıştır. Herhangi bir öneri ya da tavsiye içermemektedir.

İlginizi çekebilir: Dudak Yemek Zararlı mı? Dudak Yeme Alışkanlığı Nasıl Bırakılır?

Bactrim şurup eczanelerde satılan ve doktor tavsiyesi ile kullanılması gereken bir şuruptur. 100 ml’dir. İçerisinde etkin madde olarak rimetoprim ve sülfametoksazol barındırmaktadır. Antibakteriyel bir ilaç türüdür.

Bactrim şurup bilinçsiz olarak kullanılmaması gereken bir şuruptur. Prospektüsünde yer alan bilgiye göre ne işe yaradığı şu şekildedir:

Bazı şuruplar veyahut ilaçlar bazı kişilere çok büyük yan etkiler bırakabileceğinden ötürü kullanılmaması gerekmektedir. Bactrim şurupta bu durum şu şekildedir:

Bactrim şurubun prospektüsünde bazı kişilerin özellikle kullanmaması bilgisi yer almaktadır. Bu liste şu şekildedir:

Bu kişilerin kullanması halinde hemen en yakın sağlık kuruluşuna gitmesi gerekmektedir. Gidilmemesi halinde kişide geri dönüşü zor olan yan etkiler bırakabilir.

Bactrim şurubu kullanırken sindirim sistemi sorunlarını en aza indirmek için biraz içecek ya da yiyecek ile birlikte almanız gerekmektedir.

Hamilelik döneminde ağızdan alınan maddelere dikkat edilmesi gerekmektedir. Dolayısıyla Bactrim şurubu da kullanırken doktor gözetiminde olmalısınız. Doktorunuz tavsiye etmediği sürece kullanmayınız.

Emzir döneminde anne normalden biraz daha dikkatli olmalıdır. Çünkü ağızdan alınan her madde bebeği etkilemektedir. Dolayısıyla Doktorunuz tavsiye etmediği sürece emzirme döneminde bebeğin sağlığı için kullanmayınız.

Yaşlı insanların bedenleri oldukça hassastır ve kullanması gereken her şey artık yaşına göre ayarlanmalıdır. Lakin Bactrim şurubun prospektüsünde yaşlı olan bireyin böbrek fonksiyonları düzgün ise önerilen dozda kullanmasında herhangi bir sakınca olmadığı bilgisi yer almaktadır.

Bactrim şurup diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı sakıncalıdır. Eğer ki herhangi bir ilacı düzenli olarak kullanıyorsanız doktorunuza bilgi vermeniz gerekmektedir. Bu reçetesiz olarak satılan basit bir ilaç olsa dahi. Özellikle de aşağıda yer alan listeden bir ilaç kullanıyorsanız şurubun öncesinde bilgi vermeyin ihmal etmeyin.

Bactrim şurubun çocuklar için kullanımı kategorilendirilmiştir. Bunlar şu şekildedir:

Bactrim şurup eczanelerde satılan bir şuruptur ve satın alabilmeniz için doktorun reçete etmesi gerekmektedir.

Bactrim şurubun prospektüsünde boğaz ağrısına dair herhangi bir bilgi yer almamaktadır.

Bactrim şurubun kutusunda yer alan son kullanma tarihine bakarak ne kadar kullanmanız gerektiğini hesaplayabilirsiniz.

Bactrim şurubu kullanırken sindirim sistemine zarar gelmemesi adına bir miktar yiyecek ya da içecek ile birlikte tüketilmesi gerekmektedir.

Bactrim şurubun yan etkileri arasında ishal bulunmaktadır. Lakin şurup ishal için kullanılmamaktadır.

Bu sorunun cevabını Bactrim şurubu yazan doktorun vermesi gerekmektedir.

Her şurupta olduğu gibi Bactrim şurubunda bazı yan etkileri oluşmaktadır. Bunlara dikkat etmek ve oluşması halinde doktora başvurmanı önem arz etmektedir.

Öncelikle 10 hastanın en az 1 tanesinde meydana gelen çok yaygın yan etkiler mevcuttur. Bunlar şu şekildedir:

Bunun yanı sıra Bactrim şurubunda 10 hastanın birinden az, fakat 100 hastanın birinden fazla görülme olasılığı olan yaygın yan etkiler vardır. Bunlar şu şekildedir:

Bunlarla birlikte Bactrim şurubun 100 hastanın birinden az, fakat 1.000 hastanın birinden fazla görülmesi muhtemel olan yaygın olmayan yan etkileri vardır. Bu ise şunları içermektedir.

Son olarak ise Bactrim şurubun çok seyrek olan yani 1.000 hastanın birinden az, fakat 10.000 hastanın birinden fazla kişide olan yan etkiler vardır.

Bunlar çok ciddi yan etkilerdir. Çıkması halinde direk olarak doktora gitmeniz gerekmektedir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

Lokalen Krem Ne İşe Yarar, Nedir?

Grip Aşısı Nedir, Ne Zaman Olunur?