3 bin 500 atık parçadan ‘Atık Sanat Duvarı’ oluşturuldu

 

Aslı DURAN- Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) – ANTALYA Gazeteciler Cemiyeti (AGC) ve Antalya Olgunlaşma Enstitüsü işbirliğiyle atıklar sanatla buluştu. Ortak kullanım alanındaki 26 metre uzunluğundaki bahçe duvarı 3 bin 500 atık seramik ve cam parçalarıyla ‘Atık Sanat Duvarı’ oluşturuldu.

AGC öncülüğünde ve Antalya Olgunlaşma Enstitüsü binalarının ortak kullanım alanındaki bahçe duvarı seramik ve cam materyalleriyle sanat eserine dönüştürüldü. ‘Atık Sanat Duvarı’ nın açılışına Antalya Valisi Ersin Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, Antalya Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Emine Erkan, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş ve çok sayıda kişi katıldı. Antalya Olgunlaşma Enstitüsü Seramik ve Cam Teknolojisi şefi ve öğrencileri 26 metre uzunluğundaki bahçe duvarını ‘Burası bizim evimiz, burası bizim duvarımız’ anlayışıyla atık seramik ve camlardan mozaik tekniği kullanılarak 3 bin 500 parça atığı sanat eserine dönüştürdü. Sanat eserine dönen duvar hem çevreyi korudu hem de ekonomiye katkı sağladı.

‘ATIKLAR SANATA KAZANDIRILARAK DOĞA KURTULUYOR’

Açılışta konuşan Antalya Valisi Ersin Yazıcı, “Duvara sanatsal çalışmalarla güzellik estetik kazandırıldı. Yeni nesil çocuklarımızla atık malzemelerden kütüphane oluşturuluyor. Atıklar mutlak suretle doğamıza, suyumuza ve havamıza zarar veriyor. Atıklar sanata kazandırılarak doğamızda kurtuluyor. Ben hep şunu söylüyorum; ‘Önünde fotoğraf çektirilecek duvarlar olmalı’. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

ATIKLAR SANATLA BULUŞTU

AGC Başkanı İdris Taş ise cemiyette son 1 yıl içerisinde birçok yenilikler yapıldığını hem iç hem de dış mekanda birçok projeyi hayata geçirdiklerini anlattı. Taş, “Bahçe duvarımızın görüntüsü çok kötüydü. Düşündün taşındık sanatla güzelleştirmeye karar verdik. Olgunlaşma Enstitüsüyle iş birliği yaptık. Tüm masrafını cemiyetimiz karşıladı. Öğretmen ve öğrenciler de seramik sanatıyla buluşturdu. İçinde cam başta olmak üzere birçok atık materyalleri çamurla buluşturuldu. Birbirinden güzel duvar panoları yaptılar. Her birini özenle duvarımıza monte edip süslediler. Öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

ATIKLAR DEĞERLENDİRİLDİ

Antalya Olgunlaşma Enstitü Müdürü Emine Erkal, “Gazeteciler Cemiyeti öncülüğünde enstitümüzde bulunan seramik ve cam atıklarını değerlendirdik. Ortaya güzel sanatsal bir çalışma çıktı. Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ederiz” dedi. (DHA)

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

ANTALYA’DAN KAŞ’A 180KM BİSİKLET SÜRDÜLER!

Yumurtanın Faydaları Nelerdir?