Antalya Haberleri: Antalya, dünyaca ünlü şefleri ağırlayacak

Antalya, dünyaca ünlü şefleri ağırlayacak

 

Semih ERSÖZLER/ANTALYA,(DHA) – ANTALYA, 23-25 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek ve dünyanın dört bir yanından şeflerin de katılacağı 1’inci Uluslararası Food Fest Antalya etkinliğine ev sahipliği yapacak. Etkinlikte Antalya’nın yöresel ürünlerinin tanıtılması ve sürdürülebilir tarımın öneminin vurgulanması hedefleniyor.
Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Antalya, 23-25 Eylül tarihleri arasında gastronomi festivaline ev sahipliği yapacak. Karaalioğlu Parkı içerisinde düzenlenecek 1’inci Uluslararası Food Fest’e dünyanın dört bir yanından ‘Michelin Yıldızlı’ şefler katılacak. 3 gün sürecek festivalde kentin yöresel tatları gelen şeflerle yurt dışına tanıtılması hedeflenirken, sürdürebilir tarımın önemine de vurgu yapılacak. Etkinlikte aynı zamanda söyleşiler, paneller, yarışmalar ve workshoplar da düzenlenecek.
İlki düzenlenecek festivalin tanıtımı Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve festivalin paydaşlarının da katıldığı bir basın toplantısı ile yapıldı. Toplantının yapılacağı salonda Antalya’ya özgü meyve, sebze ve yemeklerin tanıtımı gerçekleştirildi. Aynı salon içerisinde elle açılarak yapılan meşhur serpme böreğin malzemelerini ise Başkan Muhittin Böcek koydu.
Toplantıda konuşan Başkan Muhittin Böcek, Antalya’nın 700 bin yatak kapasitesine sahip, tarihi ve kültürel değerleri ile turizmin başkenti olduğunu söyledi. Başkan Böcek, “Antalya, yerel mahsulleri, eşsiz lezzetleri, zengin gastronomisi ve pek çok coğrafi işaretli ürünleriyle turizm, tarım ve ekonomimiz için büyük bir değer yaratmaktadır. Gastronomi sektörünün, restoranların ihtiyaç duyduğu tarım ve gıda ürünlerinin büyük bir bölümü tüm Türkiye’ye Antalya’dan ulaştırılmaktadır” dedi.
Antalya’nın gastronomi destinasyonu olması için festivali düzenlediklerini belirten Başkan Böcek, “Festivalimizin çıkış noktası ve ana hedefi, yerel gıda ve nitelikli tarıma sahip çıkmaktır. Mottomuzu ‘Antalya’dan dünyaya’, temamızı ise ‘sürdürülebilirlik, biyoçeşitlilik ve yerel ürünlerin desteklenmesi’ olarak belirledik. Antalya’nın saklı kalmış lezzetlerinin, yerel ürünlerinin otel, restoran gibi işletmelerin menülerinde yer almasına katkı sağlayacağına inanıyoruz” diye konuştu.
Coğrafi işaret alan yöresel ürünleri festival aracılığıyla dünyaya tanıtmak istediklerini söyleyen Başkan Böcek, “Antalya’nın meşhur piyazı ya da kabak tatlısı gibi lezzetlerinin Fransa’da, İspanya’da, İtalya’da ‘Michelin yıldızlı’ bir şefin menüsünde yer almasını hedefliyoruz. Yerel ürünlerimize sahip çıkmak, onları geleceğe miras bırakmak istiyoruz. 3 gün sürecek birinci festivalde dünyadan ve Türkiye’den birbirinden ünlü şefleri, gurmeleri, gastronomi ve turizm yazarlarını ağırlayacağız” dedi.
Başkan Böcek’in konuşmasının ardından festivalin içerik direktörü Gökmen Sözen, festivalin içeriği ve gerçekleşecek etkinlik hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan ATSO Başkanı Davut Çetin, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, ATB Başkan Vekili Halil Bülbül, TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır, OSB Başkanı Ali Bahar, TÜRSAB Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ferit Turgut, Antalya Gastronomi Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği Başkanı Zeki Özen de festivale destek vereceklerini ve kentin özellikle coğrafi işaretli ürünlerinin bu alanda tanıtılacağını belirtti.
Konuşmacılar arasında yer alan Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı ise kentin turizmde iyi bir sezon geçirdiğini belirtti. Yağcı, “Kente bugün itibarıyla gelen turist sayısı 9 milyonu buldu. Hedefimiz ve beklentimiz yıl sonuna kadar 13 milyonu görmek” dedi.(DHA)

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Çalınan keçiboynuzları sahibine teslim edildi

Antalya Haberleri: Çalınan keçiboynuzları sahibine teslim edildi

Narsisizm Nedir? Narsist Partnerle İlişki Nasıl Olur?