Antalya Haberleri: BAROK ARYALARI YÜKSELDİ

BAROK ARYALARI YÜKSELDİ

 

m Pelin GEL/HÜRRİYET

Antalya Devlet Opera ve Balesi (DOB) “Stabat Mater ve Barok Aryalar” konseriyle sanatseverlerle buluştu. Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konserde, Antalya DOB orkestrasını şef Ömer Yöndem yönetti. Demet Emen’in başkemancı olduğu konserde sopranolar Işılay Meriç Karataş ve Nurdan Küçükekmekçi ile mezzo sopranolar Tuğçe Oğuzülgen ve Medine Tuganova solist olarak sahne aldı.

HANDEL’DEN VIVALDI’YE

Konser, Barok dönemin önemli bestecilerinden George Frideric Handel tarafından bestelenmiş üç perdelik Alcina operasından ‘Tornamia a vagheggiar’ aryasının Işılay Meriç Karataş tarafından seslendirilmesiyle başladı. Ardından mezzo soprano Tuğçe Oğuzülgen aynı operadan ‘Ah mio cor’ adlı aryayı seslendirdi. Gecede Antonio Lucio Vivaldi’nin bestelediği L’Olimpiade operasından ‘Gemo in un punto e fremo’ adlı arya da mezzo soprano Tuğçe Oğuzülgen tarafından seslendirildi.

STABAT MATER

Gecenin sonunda soprano Nurdan Küçükekmekçi ile mezzo soprano Medine Tuganova’nın,Giovanni Battista Pergolesi’nin en ünlü eserlerinden biri olan, İsa peygamberin çarmıha gerildiği sırada annesi Meryem’in çektiği acıyı anlatan Stabat Mater eserini seslendirmesi izleyicilerin duygusal anlar yaşamasına neden oldu. Gecenin sonunda şef Ömer Yöndem ve sanatçılar izleyiciler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
KALKAVAN ÖYLE İSTEDİ

Antalya Haberleri: KALKAVAN ÖYLE İSTEDİ!

BURSA’NIN 2300 YILLIK ZİNDANI SANATA AÇILDI