Antalya Haberleri: Başkan Çavuşoğlu: Zirai ilaç kalıntısında dünyada iyi noktadayız

Başkan Çavuşoğlu: Zirai ilaç kalıntısında dünyada iyi noktadayız

 

ANTALYA, (DHA) – BATI Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, zirai ilaç kalıntısı problemini en aza indirmek için mücadele ettiklerini, bu noktada dünyada iyi yerde olduklarını söyledi.

BAİB Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri Osman Şahlan ile Ramazan Keskin, Growtech Fuarı için Antalya’ya gelen Uluslararası Tarım Gazetecileri Federasyonu (IFAJ) üyesi 18 ülkeden 22 gazeteci ile bir araya geldi. Tarım Gazetecileri ve Yazarları Derneği (TAGYAD) Başkanı İsmail Uğural’ın da bulunduğu programda konuşan Ümit Çavuşoğlu, sebze ve meyvedeki zirai ilaç kalıntısı konusuna değindi. Başkan Çavuşoğlu, “Türkiye olarak biz ciddi tarım ülkesiyiz. Ciddi üretimimiz var ve bunu artırmak bizim elimizde. Bunun için ihracatçılara ve gazetecilere büyük görevler düşüyor. Gıdaya ulaşmak zorlaşıyor ve her geçen gün zorlaşacak. Bunu kolaylaştırmak için el birliğiyle hareket etmeliyiz. Tarımsal üretimde kalıntı problemini en aza indirmek için çabalıyoruz. Zaten kalıntıda da dünyada iyi noktadayız. Birçok ülkede gösterildiği gibi çok büyük kalıntı problemleri yaşamıyoruz” dedi.

Yabancı gazetecilerden Türkiye’nin tarımsal ürün ihracatında yaşadığı sorunların ortadan kalkmasında destek de isteyen Başkan Çavuşoğlu, “Gerçeklerin ifade edilmesinde, insanlara aktarılmasında bizim yanımızda olun. Aleyhimize yapılan yayınlara karşı lütfen duyarlı olun. El birliği ile Türkiye’deki tarımsal üretimi ciddi şekilde artırıp, ihtiyacı olan ülkelerin beslenme problemini çözebiliriz” dedi. Çavuşoğlu, konuşmasında pandemi nedeniyle gıdaya erişimin zorluklarına değinip, bu tablonun daha da ağırlaşacağını kaydetti. Başkan Çavuşoğlu, özellikle lojistik nitelikli ve niteliksiz işçi ile sürdürülebilirlik sorunu yaşandığını kaydetti.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0
Divan-ı Yunusa alkış yağdı

Antalya Haberleri: Divan-ı Yunus’a alkış yağdı

Bakanlık açıkladı: Müslüme’nin annesi ve kardeşleri korumaya alındı